ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΜΩΣ ΠΡΟΜΗΝΥΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΩΣ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Η… Ανάσταση ήρθε για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση στην Αιγιάλεια, καθώς τις ημέρες του Πάσχα η περιοχή «βούλιαξε» από κόσμο. Οι πληρότητες στα λειτουργούντα καταλύματα έπιασαν υψηλά επίπεδα, τα παραθεριστικά σπίτια άνοιξαν και τα καταστήματα αναψυχής παρουσίαζαν κίνηση καθημερινά, ενώ τα events που διοργανώθηκαν σημείωσαν τεράστια επιτυχία.
Οι επισκέπτες ωστόσο… ήρθαν, είδαν και απήλθαν και ουδείς γνωρίζει πώς θα κυλίσει το επόμενο διάστημα, μέχρι την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου.
Από τη Μεγάλη Πέμπτη οπότε και έγινε η έλευση των εκδρομέων, η πλειονότητα των οποίων ήταν από την Αθήνα, μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, η Αιγιάλεια παρουσίασε εικόνες… Δεκαπενταύγουστου καθώς ο κόσμος, τόσο στο Αίγιο όσο και στις γύρω περιοχές, ήταν πολύς. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαιτέρως ευνοϊκές αφού η θερμοκρασία βοήθησε και τους εξωτερικούς χώρους να λειτουργήσουν, ενώ κίνηση παρουσίασαν και τα παραλιακά καφέ. Ο βαρύς χειμώνας είχε πια φύγει και όλοι ένιωθαν την ανάγκη να βγουν έξω και να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές.
Πληρότητα 70% και άνω σε καταλύματα της Αιγιάλειας
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής, παραχώρησε στo Protionline.gr στοιχεία σχετικά με την κίνηση την ημερών. Όπως τόνισε, ΄΄για τις ημέρες του Πάσχα, η κίνηση στα ξενοδοχεία της περιοχής ήταν ικανοποιητική. Η πληρότητα ήταν στο 70% και άνω, σε πολλά καταλύματα. Γενικά ήρθε κόσμος στην περιοχή μας ενώ βοήθησε και ο καιρός αρκετά στο να βγει ο κόσμος και να περάσει καλά΄΄. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο κ. Κανελλής είπε πως ΄΄πέρυσι το Πάσχα ήταν πολύ πιο αργά, οπότε η κίνηση ήταν ακόμη περισσότερη, όμως αυτό δεν λέει κάτι. Γενικά, υπήρξε ενδιαφέρον για την περιοχή μας τη φετινή περίοδο του Πάσχα΄΄. Σχετικά με το εάν παρουσιάστηκε επισκεψιμότητα με αφορμή την εορτή της πολιούχου του Αιγίου, Παναγίας Τρυπητής, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, τόνισε πως ΄΄δεν υπάρχει ενδιαφέρον να έρθουν άνθρωποι από μακριά και να διαμείνουν στην περιοχή για τη γιορτή, άρα δεν υπάρχει κάποιο δείγμα που μπορούμε να καταγράψουμε. Αν ευνοήθηκε κάποιος τομέας από την κίνηση τις ημέρες της γιορτής της Παναγίας Τρυπητής, αυτός θα πρέπει να είναι η εστίαση΄΄.
Θετικά τα μηνύματα για το καλοκαίρι
Ως προς τη συνέχεια, σημείωσε: ΄΄Σιγά -σιγά ανοίγουν και τα τελευταία εποχιακά ξενοδοχεία, εκτιμώ ότι από αρχές Μαΐου έως μέσα του μήνα, θα έχουν ανοίξει όλα. Βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασίας για τη θερινή τουριστική σεζόν, απ’ ό,τι φαίνεται θα εξελιχθεί θετικά, καθώς οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι άσχημες. Εκτιμώ ότι θα κλείσουμε και με μία μικρή αύξηση, όμως είναι πολύ νωρίς να το πούμε αυτό΄΄.
Η παραλιακή ζώνη του Αιγίου είχε την τιμητική της!
Πώς όμως κύλησε η περίοδος του Πάσχα για τον τομέα της εστίασης; Αναμφίβολα, η παραλιακή ζώνη του Αιγίου είχε την τιμητική της. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η επανέναρξη του Τουριστικού Περιπτέρου που αποτελεί για δεκαετίες… σήμα κατατεθέν της αναψυχής στο Αίγιο.
Μιλώντας στo Protionline.gr ο Νίκος Φράγκος, εκ των ιδιοκτητών του Τουριστικού, επισήμανε: ΄΄Αναμφισβήτητα, ο κόσμος που ήρθε στο Αίγιο ήταν πολύς και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής θεωρώ ότι πήγαν ανέλπιστα καλά.
Πιστεύω πως οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και τα events που διοργανώθηκαν ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένα και προσέλκυσαν πιο πολύ κόσμο από πέρυσι.
Διαπιστώσαμε ακόμη ότι σημειώθηκε και κατανάλωση, ο κόσμος θέλησε να διασκεδάσει, ο καιρός ήταν ευνοϊκός και οι Αιγιώτες βγήκαν περισσότερο από άλλες φορές, λαμβάνοντας ίσως το έναυσμα από τους επισκέπτες. Κακά τα ψέματα, είμαστε μία αγροτική περιοχή με προβλήματα στην καθημερινότητα και οι ντόπιοι χρειαζόμαστε μία «τονωτική ένεση» ώστε να ανέβει και η ψυχολογία μας΄΄.
Σκεπτικισμός για τη συνέχεια
Ο επαγγελματίας ωστόσο δεν έλλειψε τον προβληματισμό του για τη συνέχεια και μέχρι να… μπούμε στην τουριστική περίοδο, λέγοντας: ΄΄Τις ημέρες του Πάσχα η κίνηση ήταν ικανοποιητική, το θέμα είναι όμως από εδώ και πέρα τι μπορεί να γίνει. Πολύ φοβάμαι ότι από Δευτέρα (σήμερα) η παραλιακή ζώνη του Αιγίου, που θα έπρεπε να σφύζει από ζωή, ότι θα είναι άδεια. Δυστυχώς, είναι μεγάλα τα κενά χρονικά μέχρι να ξαναέχουμε τον κόσμο του Πάσχα. Αυτό μπορεί να είναι και τον Αύγουστο, πράγμα που δυσκολεύει πολύ τις επιχειρήσεις εστίασης- αναψυχής. Η αγορά έχει ακριβύνει, τα βασικά είδη κατανάλωσης κοστίζουν πολύ κι αυτό έχει αντίκτυπο παντού. Ας ελπίσουμε να δοθεί μία ώθηση στην περιοχή μας ώστε να προτιμάται από περισσότερο κόσμο΄΄.