background img
banner
banner

Πολλαπλάσια τα τροχαία τον Μάρτιο σε σύγκριση με πέρυσι…

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ

Ανησυχητική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων φανερώνει ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας. Από τα 19 τροχαία που είχαν σημειωθεί τον Μάρτιο του 2024, φέτος καταγράφηκαν 39, στα οποία χάθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλαπλάσιοι από πέρυσι…

Ως γνωστόν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 39 τροχαία ατυχήματα έναντι 19 τον Μάρτιο του έτους 2024. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 2 θανατηφόρα δυστυχήματα όσα και τον περσινό Μάρτιο. 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, όσα και τον Μάρτιο του 2024 και 35 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 15 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια καταγράφηκαν συνολικά 51 παθόντες έναντι 28 τον Μάρτιο του 2024: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 2 νεκροί, όσοι και τον Μάρτιο του έτους 2024, 2 σοβαρά τραυματίες, όσοι και τον περσινό Μάρτιο και 47 ελαφρά τραυματίες, έναντι 24 τον Μάρτιο του περσινού έτους.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Παραβίαση προτεραιότητας, Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς, Εσφαλμένη αποφευκτική ενέργεια.

Βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 4.218 επικίνδυνες παραβάσεις!

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, τον μήνα Μάρτιο του έτους 2025 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 312 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.262 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 4.218 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 2.107 για υπερβολική ταχύτητα, 406 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 574 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 110 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 69 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 58 για παραβίαση προτεραιότητας, 162 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 58 για αντικανονικό προσπέρασμα, 51 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 277 για Κ.Τ.Ε.Ο., 166 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 180 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.

Βεβαιώθηκαν 1.425 παραβάσεις σχετικά με την ελευθερία κίνησης πολιτών

Επίσης, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Μάρτιο του έτους 2025, όπως καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Άμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας βεβαιώθηκαν συνολικά 1.425 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

Ειδικότερα, για στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες, ειδικά ερείσματα πουπροορίζονται, για πεζούς και ποδηλατοδρόμους 631, για στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ’ αυτούς 534, για στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ + ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης 123, για στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές 77, για ηχορύπανση, από θορύβους που προκαλούνται από τα πάσης φύσεως κυκλοφορούντα οχήματα 40 και για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια 20.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ · ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr