ΣTO 36o ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Λ.Α. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος διεξήχθη στις 10 και 11 Μαΐου με το 36ο Ράλλυ Σπριντ Πεταλιδίου από την Α.Λ.Α Καλαμάτας. Την τρίτη θέση της κατηγορίας C6 κατέλαβε ο αθλητής της ΑΛΜΑ Αιγίου και αντιπρόεδρος του σωματείου Nikos Sotiropoulos έχοντας τον Ευάγγελο Μούκα της Α.Λ.Α. Κορινθίας στο δεξί του κάθισμα, τερματίζοντας παράλληλα δεύτεροι στην κατηγορία F2 E, με το Toyota Yaris, καταλαμβάνοντας την 9η θέση της Γενικής κατάταξης.
Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο μετά την τρίτη θέση της κατηγορίας F2 E που κατέλαβαν στο 45ο Ολυμπιακό Ράλλυ που διεξήχθη στην περιοχή της Ηλείας το διήμερο 5 και 6 Απριλίου.
Ανατροπή είχαμε στο τέλος του αγώνα με τους Κύπριους Γιώργο Παφίτη-Κυπριανό Χριστοδούλου να παίρνουν τη νίκη οδηγώντας ένα Ford Fiesta Rally3. Τα 24 πληρώματα που εκκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου από την Κεντρική Πλατεία Πεταλιδίου αγωνίστηκαν τρεις φορές στην ομώνυμη διαδρομή, μήκους 12,17 χλμ.
Το Κυπριακό δίδυμο των Γιώργου Παφίτη-Κυπριανού Χριστοδούλου ήταν στη δεύτερη θέση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, στο τέλος, όμως, ανέβηκε στην κορυφή, βλέποντας τους αντιπάλους του να χάνουν αρκετά λεπτά στο τρίτο και τελευταίο σκέλος.
Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι Παναγιώτης Παραδείσης-Μιχάλης Φράγκου θα πετύχαιναν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στον αγώνα, το πλήρωμα του Renault Clio Rally3 είχε κλαταρισμένο ελαστικό στα μέσα της διαδρομής, με αποτέλεσμα να σταματήσει προκειμένου να το αλλάξει, χάνοντας έτσι αρκετά λεπτά και μαζί μια σίγουρη νίκη που κρατούσε σφιχτά στα χέρια του.
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι Παφίτης-Χριστοδούλου πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο θεσμό του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι εκπληκτικοί Νίκος Παπαχριστόπουλος-Νίκος Ξανθός κερδίζοντας παράλληλα και την F2 με το Peugeot 208 R2. Το πλήρωμα διπλασίασε τις φετινές του νίκες στα δικίνητα, σε μια κατηγορία που παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον στον αγώνα, μέχρι το τέλος.
Τρίτοι γενικής και δεύτεροι στην F2 ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Πέτρος Παντελή-Βασίλης Κούγιας που είχαν στα χέρια τους ένα Citroen DS3 R3T Max