background img
banner
banner

ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Τα «σκουπίδια» που αφήνουν πίσω τους χιλιάδες συσκευές επηρεάζουν την υγεία μας»

Ιστορική συγγραφέας αλλά και ολιστική θεραπεύτρια, η Σοφία Μιχαλοπούλου τα τελευταία χρόνια όχι μόνο διαπρέπει με τις γνώσεις της πάνω σε μελέτες και εξειδικευμένα κείμενα επιστημονικού τύπου, αλλά πολύ περισσότερο, έχει καταφέρει πλέον να ασχοληθεί ενεργά και με το πρόβλημα της Ηλεκτρομαγνητικής Ρύπανσης και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στην σύγχρονη κοινωνία. Ταυτόχρονα, συνεχίζει να κάνει την Αιγιάλεια να… ακούγεται ακόμα πιο πολύ σε όλη την χώρα – και όχι μόνο – καθώς εκτός από γέννημα θρέμμα Αιγιώτισσα, είναι και ιδρυτικό μέλος σε διάφορες κινήσεις ενεργών πολιτών, αλλά και Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Ανθρωπιστικού Συλλόγου «ΠΡΟΝΑΙΑ ΑΘΗΝΑ».

Η πρώην Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων Ελλάδας και τ. Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, έχει μεγαλώσει στο Αίγιο και είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το τελευταίο διάστημα έχει εντρυφήσει σε ένα πρόβλημα που… παραβλέπει πολύς κόσμος, ένα ζήτημα που αποτελεί κατά την ίδια ίσως μία απειλή χειρότερη από κάθε άλλη μορφή ρύπανσης. Η κ. Μιχαλοπούλου υποστηρίζει ότι ο χώρος γύρω μας στην καθημερινή ζωή, είναι γεμάτος από… «σκουπίδια» που διαχέονται και αφήνουν πίσω τους χιλιάδες συσκευές και ότι από αυτά τα «σκουπίδια» εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η Υγεία μας. Αυτό αναφέρεται στα τελευταία επιστημονικά στοιχεία, αλλά και ευρήματα ερευνών που ήδη έχουν γίνει για το ζήτημα, δίνοντας την εντύπωση – σύμφωνα με τα λεγόμενά της- ότι δεν υπάρχουν πια πολλά περιθώρια εφησυχασμού, καθώς αναφέρουν πως ο κίνδυνος είναι τεράστιος και άμεσος.

Οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Η κ. Μιχαλοπούλου έχει εντρυφήσει στο θέμα μέσα από ενεργή ενασχόληση και μάλιστα έχει διοργανώσει πολλές δράσεις στο πρόσφατο παρελθόν, μία εξ αυτών και στο Αίγιο, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο. Δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, ακριβώς για να ενημερωθούν πληρέστερα οι νέοι γύρω από τους αυξημένους κινδύνους τους οποίους ελλοχεύει η Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση που μολύνει το περιβάλλον από τις αμέτρητες συσκευές που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα, με κυρίαρχες τα κινητά και τα ρούτερς.

Όπως η ίδια επισημαίνει, ΄΄τις τελευταίες δεκαετίες έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η λεγόμενη ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, για την οποία υπάρχει ελλιπής ενημέρωση του κοινού και οφείλεται σε πηγές ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ή πιο απλά σε πηγές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι πυλώνες του ρεύματος, τα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα, οι φούρνοι μικροκυμάτων και συσκευές  που βρίσκονται πλέον σε κάθε σπίτι και κάθε εργασιακό χώρο΄΄. Επίσης υποστηρίζει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι αιτία πρόκλησης καρκίνου, αυτοάνοσων παθήσεων, όπως π.χ. η σκλήρυνση κατά πλάκας, νευρολογικές παθήσεις, ενώ όπως αναφέρει η ερευνά της, σε μικρές ηλικίες η χρήση των κινητών έχει διαπιστωθεί πως επηρεάζει πολλαπλώς και την ψυχολογία των παιδιών, εκτός από την λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού τους συστήματος.

Δίνει μικρές και μεγάλες συμβουλές για την καθημερινότητά μας

Η Αιγιώτισσα ερευνήτρια δίνει μικρές και μεγάλες… συμβουλές πρακτικού ενδιαφέροντος, έτσι ώστε κάθε δημότης της Αιγιάλειας, κάθε άτομο που ζει και εργάζεται στην χώρα, να μπορεί πλέον εύκολα να προστατεύει τον εαυτό του και του γύρω του, από μία απειλή που δεν είναι απολύτως ορατή μεν, αλλά ¨αναπνέει και ζει¨.

Σύμφωνα με την επιστήμονα, πρέπει να φροντίζουν όλοι να μην κοιμούνται ποτέ με τα κινητά τηλέφωνα ή με άλλες ηλ. συσκευές στο ίδιο δωμάτιο, γιατί η ακτινοβολία εμποδίζει τον εγκέφαλο να ξεκουραστεί και να αναπλάσει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Επίσης, να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να κουβαλάμε κινητά τηλέφωνα σε τσέπες ρούχων, ούτε μέσα από αυτά, αλλά να βρίσκονται όσο πιο μακριά γίνεται, π.χ. μέσα σε τσάντα.

Άλλες συμβουλές είναι, ότι δεν μιλάμε στο κινητό όταν βρίσκεται σε κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και ούτε το φορτίζουμε κοντά στο σημείο που κοιμόμαστε, να ανοίγουμε το wifi μόνο όταν το χρειαζόμαστε και οπωσδήποτε το κλείνουμε πριν πάμε για ύπνο. Τέλος, να θυμόμαστε πως δεν πρέπει βρέφη και νήπια να έρχονται σε επαφή με κινητά τηλέφωνα, καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται μέχρι την εφηβεία, ενώ και σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να τα καθοδηγούμε να μην ακουμπούν τα τηλέφωνα ή τα τάμπλετ πάνω στο σώμα τους αλλά σε κάποια σκληρή επιφάνεια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr