background img
banner
banner

Έχασε «πόντους» η Αιγιάλεια από την περασμένη αγωνιστική σεζόν

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Οι προσπάθειες που κατέβαλλαν τα σωματεία της περιοχής μας στις τρεις ερασιτεχνικές κατηγορίες, στατιστικά δεν απέφεραν αυτά που περίμεναν οι διοικήσεις σχετικά με τους στόχους που είχαν τεθεί πριν την πρώτη σέντρα.

Με εξαίρεση τον Παναιγιάλειο που έπαιξε στην αποκαλούμενη Γ΄ Εθνική αλλά στην ουσία ερασιτεχνική κατηγορία, που είχε στα υπέρ του την παραμονή στην κατηγορία και στα κατά του την ήττα στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣ Αχαΐας, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τα περισσότερα σωματεία μας.

Καλή σεζόν για την Αιγείρα / Ακράτα στην Α΄ κατηγορία

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αιγιάλειας στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία, είχε μια πολύ καλή παρουσία στην Α΄, κατάφερε να εισχωρήσει στην πρώτη 4άδα του 2ου ομίλου και να λάβει μέρος στα play off, έβγαλε μια πολύ καλή εικόνα στους αγωνιστικούς χώρους και αυτό φάνηκε κυρίως στα ντέρμπι απέναντι στους πρωτοπόρους. Αυτό που μπορεί για την ώρα να χαρακτηριστεί ως ανησυχητικό για την ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας, είναι ότι δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη μέσα από την Γενική Συνέλευση που περιείχε κάλεσμα ενδιαφερόμενων για το Δ.Σ. Αυτή η απραξία στην Αιγείρα / Ακράτα δεν είναι ότι το καλύτερο όσο κυλάει ο χρόνος, με τον επιτυχημένο προπονητή Βασίλη Μπαλατή να έχει αποχωρήσει για τον Ατρόμητο Πατρών, να είναι έτοιμοι να τον ακολουθήσουν ένα – δυο ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι να παραμένουν ακόμα ανημέρωτοι για το τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα.

Δυο υποβιβασμοί από την Β΄ κατηγορία

Έξι ήσαν οι εκπρόσωποι της περιοχής μας (μαζί με την ΑΕ Καλαβρύτων) στον 2ο όμιλο Αιγίου της Β΄ κατηγορίας και μετά τους υποβιβασμούς της Φλόγας Ροδιάς (απ’ ευθείας) και του Φοίνικα / Ζήριας (μετά τα play out) παρέμειναν τέσσερις.

Ο Αχιλλέας Καμαρών τελείωσε πρώτος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις αποφεύγοντας με την βαθμολογική του θέση τα μπαράζ ανόδου και παραμονής.

Στην διεκδίκηση της ανόδου έχουν βρεθεί μαζί με τον Πανιώνιο / Αχιλλέα και τον Απόλλωνα Εγλυκάδας, ο Αστέρας Τέμενης με την Θύελλα Αιγίου ή την ΑΕ Αιγίου. Για το ποιο σωματείο θα μπει στην διαδικασία των play off ανάμεσα σε ΑΕ Αιγίου και Θύελλα Αιγίου, αυτό θα γίνει γνωστό μετά την απόφαση στην έφεση που κατέθεσε η Θύελλα.

Η ΑΕ Καλαβρύτων είχε επιστροφές ποδοσφαιριστών στην τελευταία ευθεία του πρωταθλήματος, γεγονός που της έδωσε άλλο …αέρα στα μπαράζ παραμονής, για να κρατηθεί σχετικά εύκολα στην Β΄ κατηγορία.

Χωρίς άνοδο από την Γ΄ κατηγορία

Βλέψεις ανόδου από τον 2ο όμιλο της Γ΄ κατηγορίας είχε η Αβυθος που έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό και ο ΑΟ Αιγίου που έφτασε μέχρι τα μπαράζ. Η λήξη της περιόδου τους έφερε στα μπαράζ ανόδου, με την Αβυθο να έχει μεγάλα βαθμολογικά και γηπεδικά πλεονεκτήματα, αλλά να τα χάνει στη συνέχεια μαζί με τα παιχνίδια.

Χωρίς μεγάλους στόχους ο Απόλλων Αιγίου στηρίχθηκε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και έβγαλε την σεζόν χωρίς άγχος.

Αμέσως – αμέσως η Γ΄ κατηγορία έχει τώρα στον όμιλο της περιοχής μας πέντε Αιγιαλείς, με τους τρεις που παρέμειναν και τους δυο που προστέθηκαν μετά τον υποβιβασμό τους.

Ζυγίζοντας την εν γένει αγωνιστική συμπεριφορά και τα βαθμολογικά αποτελέσματα των ομάδων της περιοχής μας, η κατάληξη είναι ότι περισσότερο απέτυχαν παρά πέτυχαν στις προσδοκίες τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr