ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2026
Μπορεί η δίκη των αγροτών της Αιγιάλειας που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Γενάρη του 2024 να πήρε αναβολή ώστε να πραγματοποιηθεί στις 26 του ερχόμενου Φλεβάρη, πλην όμως οι συγκεντρωμένοι αγρότες αλλά και όλοι όσοι βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουνίου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, έστειλαν το μήνυμα ότι οι αγώνες δεν «φιμώνονται» και πως όλοι μαζί, αγρότες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι λειτουργούν αλληλέγγυα, ενάντια στις πολιτικές που τους κόβουν κάθε ελπίδα για το αύριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αλληλεγγύη προς τους βιοπαλαιστές αγρότες της Αιγιάλειας, εξέφρασαν Ομοσπονδίες Αγροτών και εργατικοί συνδικαλιστικοί φορείς, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας».
Ο Σύλλογος απαίτησε να μην υπάρξει καμιά τιμωρία κατά των διωκόμενων αγροτών που –όπως ανέφερε – το «έγκλημά» τους ήταν ότι βγήκαν στον δρόμο αγωνιζόμενοι ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ της, καθώς και των ελληνικών κυβερνήσεων που τους ξεκληρίζουν, με το δικαστήριο να παίρνει αναβολή για τον Φλεβάρη του 2026.
«Παραμένουμε σε ετοιμότητα, ενάντια σε όλες τις διώξεις που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να ποινικοποιήσουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε, τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε», σημείωσε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιώργος Μποδιώτης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας και του Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», προσθέτοντας: «Απέναντι στο αστικό κράτος, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς τους που με ταχύτατες διαδικασίες στρέφονται κατά των δίκαιων αγώνων μας, ενώ την ίδια ώρα δικαστικές υποθέσεις για το έγκλημα στα Τέμπη κ.ά. παραμένουν στα αζήτητα. Προτάσσουμε την αγώνα μας, γιατί μόνο μέσα από αυτόν μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε αγωνιστικά».
Την αλληλεγγύη τους εξάλλου στους διωκόμενους συνδικαλιστές εξέφρασαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καθώς και τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Εμπορίου – Υπηρεσιών, Μετάλλου Πάτρας, Εργαζομένων Ιδ. Υγείας, Επισιτισμού – Τουρισμού Αχαΐας, Τροφίμων – Ποτών Δυτικής Αχαΐας και Βόρειας Ηλείας, Οικοδόμων, Νοσοκομείου και Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου.
Αγροτοδικείο και στον Πύργο τη Δευτέρα
Εν τω μεταξύ, αγροτοδικείο έχει «στηθεί» και στον Πύργο, τη Δευτέρα 23 Ιούνη, όπου μάλιστα δικάζεται για παλαιότερες κινητοποιήσεις ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Θανάσης Βομπίρης. Η Ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 9π.μ. στα Δικαστήρια της πόλης.