background img
banner
banner

Θέματα που αφορούν ΑμεΑ με έμφαση στον πολιτισμό

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ ΦΩΤΗΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσονας Φωτήλας, την Παρασκευή 7 Ιουνίου, προκειμένου να συζητηθούν σημαντικά θέματα που απασχολούν τον αναπηρικό χώρο, με έμφαση τον πολιτισμό, και όχι μόνο.

Η συνάντηση έγινε με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αντώνη Χαροκόπο, την Χριστίνα Μπίκου (αν. ταμία) και τον Νίκο Χουλιάρα (πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής).

Επί της ουσίας έγινε η αρχή προκειμένου να γίνει μία καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους σε πολιτιστικούς χώρους, ενώ η βεντάλια άνοιξε και με άλλα ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε διάφορα ζητήματα ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σχετικά με την εργασία, την υγεία κ.λπ.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αλλά και η δυνατότητά τους να εργαστούν σε αυτούς τους χώρους τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις αλλά και μέλη της οικογένειάς τους. Επιπλέον αντικείμενο συζήτησης ήταν και η προσβασιμότητα  στο Κάστρο της Ναυπάκτου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στην ελεύθερη διέλευση από τα διόδια για τα άτομα με αναπηρία, μέσω ενιαίας κάρτας.

Όπως τονίστηκε, «η προσβασιμότητα στον πολιτισμό είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και αποτελεί προτεραιότητα και ότι το Υπουργείο Πολιτισμού είναι σταθερά προσανατολισμένο με ενεργές πολιτικές και δράσεις για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς». Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να γίνουν ενέργειες  προκειμένου να επιλυθούν τα παραπάνω θέματα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr