ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΚΑΒΑΝΗ
Στον “Olympus Marathon” αγωνίστηκαν το Σάββατο 28 Ιουνίου ο αθλητής του Αθηνόδωρου Δημήτρης Τασσόπουλος και ο προπονητής του συλλόγου Στράτος Κακαβάνης. Ο αειθαλής Δημήτρης Τασσόπουλος κατάφερε μάλιστα να ξεχωρίσει σε έναν από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες τερματίζοντας μέσα στους πρώτους 50 από τους εκατοντάδες αθλητές που ξεκίνησαν και τελικά τερμάτισαν 612. Συγκεκριμένα ήταν 48ος με 6 ώρες 45 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα. Σημαντική εμπειρία ήταν για τον Στράτο Κακαβάνη που κατάφερε να τερματίσει στην αξιόλογη 378η θέση με χρόνο 9.58.52.
Οι αθλητές ξεκίνησαν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και έφτασαν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού αφού διασχίσουν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου.
Η ανάβαση, σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, καλύπτει σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης. Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, ολοκληρώθηκε στην πόλη του Λιτοχώρου.
Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει όλη την ανατολική πλευρά του βουνού και η θέα που έχουν οι αθλητές καθώς αγωνίζονται κόβει την ανάσα, στα ψηλότερα σημεία της.
Ο Οlympus Marathon συγκεντρώνει αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν στο μυθικό βουνό για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία και να απολαύσουν ένα βουνό που εκτός από Εθνικό Πάρκο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως ένα «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς».
Στην παρέα των δύο αθλητών του Αθηνόδωρου ήταν και η Αιγιώτισσα δρομέας Μαρία Βούλγαρη, η οποία ολοκλήρωσε την απαιτητική διαδρομή σε 9 ώρες και 52 λεπτά, τερματίζοντας στην 364η θέση.

Νικητές Μπαλαμιώτης και Μεϊντάνη
Ο Βασίλης Μπαλαμιώτης είναι ο μεγάλος νικητής του Olympus Marathon 2025 τερματίζοντας σε 4:43:54. O αθλητής της Salomon Hellas ήταν και περσινός νικητής του ίδιου αγώνα όπου είχε τερματίσει σε 04:44:26.
Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Δημήτρης Σελέτης (Kasimis Training – LaSportiva Greece) με 4:47:41.
Την νικήτρια τριάδα συμπλήρωσε ο Kasimis Training κάνοντας 4:47:42.
Στις γυναίκες η Φωτεινή Μεϊντάνη τερμάτισε στην πρώτη θέση με 5:40:36. Μάλιστα, η αθλήτρια της Salomon Hellas – Geo Diakeltos team ήταν 15η στην γενική κατάταξη.
Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Μαρία Ξανθή με 6:48:10, ενώ την τριάδα έκλεισε η Μαρία Φωστίνη με 7:21:48.



