background img
banner
banner

Ιδανικά ταιριάσματα φαγητού και κρασιού!

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ «ΛΙΑΝΟΣ» ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ

Μέθοδος γευσιγνωσίας, ταιριάσματα με φαγητό και κρασί — ψυχαγωγία και γνώση σε τέλεια αρμονία! Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν την απόλυτα επιτυχημένη βραδιά που διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη 26 Ιουνίου, στο Ελαιουργείο «Λιανός», στις Καμάρες Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Οινοξένεια». Πολύ περισσότερο δε αφού όσοι βρέθηκαν το βράδυ αυτό στις φιλόξενες εγκαταστάσεις, έμαθαν τα μυστικά του ελαιολάδου από τους ειδικούς αλλά και το πώς μπορεί να συνδυαστεί με κάθε ποικιλία κρασιού.

Η ελαιουργική πλευρά της Αιγιάλειας αναδείχθηκε με ένα σημαντικό διαδραστικό σεμινάριο για τα μυστικά του ελαιολάδου από την Μαρία Κατσούλη, σομμελιέ οίνου και ελαιολάδου και διευθύντρια του διαγωνισμού ελαιολάδου Athena IOOC που διοργανώνει το Ελαιουργείο Λιανός. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Λιανός, επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Δικτύου Ποιότητας «Οινοξένεια», εκπροσωπεί τη μόνη εταιρεία ελαιολάδου που συμμετέχει στο Δίκτυο, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προοπτική των ποιοτικών τοπικών προϊόντων, αφού έχοντας επενδύσει σε αυτά, έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις.

Τα φετινά «Οινοξένεια»

Μιλώντας στo Protionline.gr ο κ. Λιανός αναφέρθηκε στα φετινά «Οινοξένεια» επισημαίνοντας: ΄΄Η σημαντικότερη αλλαγή για φέτος είναι ότι μεταφέραμε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Φεστιβάλ, τον Ιούνιο. Τις προηγούμενες χρονιές πραγματοποιείτο τέλος Αυγούστου και δοκιμαστικά φέτος αλλάξαμε τις ημερομηνίες. Μετά τη λήξη των φετινών «Οινοξενείων» θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα δούμε αν η τροποποίηση έχει αποδώσει ή όχι. Νομίζω ότι οι εκδηλώσεις φέτος είναι πάρα πολύ καλές κι αυτό εισπράττουμε και από τον κόσμο κατά γενική αίσθηση. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι φέτος ο θεσμός στηρίχθηκε από χορηγίες και από τη βοήθεια του υπουργείου Πολιτισμού΄΄.

Masterclass και… παντρέματα γεύσεων

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην επιχείρησή του, ο κ. Λιανός τόνισε: ΄΄Ήταν μία βραδιά βασισμένη στη γευσιγνωσία, στην αυτούσια γεύση του ελαιολάδου, μία δράση που έγινε σε συνεργασία με την κ. Μαρία Κατσούλη, η οποία είναι σομμελιέ ελαιόλαδου και διευθύντρια του διαγωνισμού “Αθηνά”. Ήταν ένα ήταν ένα masterclass αλλά αυτή τη φορά όχι για κρασί, για ελαιόλαδο. Παρουσιάστηκαν οι κατηγορίες του ελαιολάδου και η συμμετοχή ήταν μεγάλη σε σημείο να γεμίσει ο χώρος μας, γεγονός που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα. Η εκδήλωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Έγινε επιπλέον ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε ελαιόλαδο γευστικά αλλά και για το τι πρέπει να προσέξει ένας καταναλωτής όταν πάει να αγοράσει κάποιο προϊόν σε οποιοδήποτε σημείο πώλησης. Επιπλέον είχαμε ένα ταίριασμα του ελαιολάδου με την ποικιλία κρασιού ροδίτης, με ειδικές παρασκευές, που για αυτή την προσπάθεια πήραμε πολύτιμη βοήθεια από τον σεφ Κώστα Αγγελακόπουλο. Ήπιαμε Ροδίτη με μπρουσκέτες και ψωμάκια που μας έφτιαξε ο σεφ επιτόπου, χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη προϊόντα της περιοχής μας. Δοκιμάσαμε ελαιόλαδα και ήπια και πικρά στο ταίριασμα αυτό, διαπιστώσαμε πώς μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητα ενός φαγητού ένα ελαιόλαδο που δεν είναι εξαιρετικά παρθένο, μέτριας ποιότητας ή κακό. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο στην κουζίνα μας΄΄.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση «Λιανός» είχε ξαναλάβει μέρος στα «Οινοξένεια». Η τελευταία ήταν με τον Μανώλη Σαλιβαρά ο οποίος έχει μιλήσει για τις ορθές καλλιέργειες και με την σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, η οποία μαγείρεψε χρησιμοποιώντας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Λιανός».

Αναγνώριση με βραβεύσεις

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης, μέλος της οικογένειας Λιανού, μετέβη στην Αθήνα για να παραλάβει βραβείο, από διαγωνισμό που έγινε για τα πολυφαινολικά ελαιόλαδα! Όπως ανέφερε ο κ. Λιανός, ΄΄αυτή τη χρονιά ήδη μετράμε τρία βραβεία, και αναμένουμε ένα ακόμα. Μέσα από τη συμμετοχή μας σε διαγωνισμούς, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για να προωθήσουμε την τοπική μας ποικιλία, την κουτσουρελιά και να την αναδείξουμε μέσα από τις γευστικές μας παρουσιάσεις΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr