background img
banner
banner

Δουλεύουν σε… φουλ ρυθμούς οι γεφυροπλάστιγγες του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 385 ΖΥΓΙΣΕΙΣ

Απαντήσεις, σχετικά με τα όσα ανέφερε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ο Χρήστος Γούτος είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τη σύμβαση που είχε υπογραφεί για εμπορευματοκιβώτια και κοντέινερς δεδομένου ότι το λιμάνι δεν λειτουργεί και ο Ανδρέας Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνεχή λειτουργία σε δύο γεφυροπλάστιγγες, κάνοντας γνωστό ότι δουλεύουν συνεχώς από τη συμβαλλόμενη.

Προς σύνταξη νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν έχει μόνιμο προσωπικό, κάνοντας γνωστό πως το ΔΛΤΑ βρίσκεται στη διαδικασία συντάξεως ενός νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που θα προβλέπει πλέον μόνιμες θέσεις και ότι όποτε αυτές πληρωθούν δεν θα υπάρχει λόγος για εξωτερικούς συνεργάτες. Μίλησε για τη συγκεκριμένη συνεργάτιδα με την οποία υπεγράφη η σύμβαση για την οποία ρώτησε ο κ. Γούτος, επισημαίνοντας ότι ΄΄η συγκεκριμένη συνεργάτης του λιμενικού ταμείου εργάζεται από το 2015, παρέχει τις υπηρεσίες της ανελλιπώς μέχρι σήμερα και δεν ασχολείται μόνο με τη χρήση των ζυγίσεων με τις γεφυροπλάστιγγες, αλλά είναι κι άλλες υπηρεσίες οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά και στην τεχνική έκθεση΄΄.

Δύο πιστοποιημένες γεφυροπλάστιγγες

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είπε πως σε σχέση με τις γεφυροπλάστιγγες αναφέρθηκε εσφαλμένα την προηγούμενη φορά ότι δεν λειτουργούν καθώς δεν λειτουργεί το λιμάνι και δεν διακινούνται μέσω αυτού εμπορεύματα. Όπως τόνισε, ΄΄στην κατοχή μας έχουμε δύο γεφυροπλάστιγγες, μία στο παλιό λιμάνι και μία στο νέο και οι οποίες λειτουργούν κανονικότατα. Μάλιστα είναι και πιστοποιημένες και τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2024. Υπάρχει δημόσιος επιθεωρητής που πραγματοποιεί ελέγχους και πιστοποιεί και γι’ αυτό τον λόγο έρχονται πάρα πολλοί επαγγελματίες της περιοχής αλλά και περαστικοί (αρκετοί από τους οποίους με βυτιοφόρα καυσίμων) κάποιοι που πηγαίνουν στο Τελωνείο για να ζυγίσουν τα οχήματα τους ακριβώς επειδή οι γεφυροπλάστιγγες είναι ακριβείς και πιστοποιημένες΄΄.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου έκανε γνωστό ότι ΄΄τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 385 ζυγίσεις από τις δύο γεφυροπλάστιγγες που έχει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και έχουν εισπραχθεί και τα αντίστοιχα αντίτιμα. Χαρακτηριστικά χθες που ήμουν στο ΔΛΤΑ, έγιναν πέντε ζυγίσεις σε διάστημα μίας ώρας. Υπάρχουν αποδείξεις και από βουλγαρικά φορτηγά που οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μία πιστοποιημένη ζύγιση προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια στα τιμολόγια που εκδίδουν για την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων τους΄΄.

Ίδιο το περιεχόμενο της σύμβασης

Στο ερώτημα του κ. Γούτου, γιατί στη σύμβαση αναφέρονται κοντέινερς και εμπορευματοκιβώτια, ο πρόεδρος του ΔΛΤΑ είπε πως ΄΄αυτές οι συμβάσεις διατυπώνονταν πάντα με αυτό τον τρόπο. Υπάρχει όμως τεχνική έκθεση που γράφει με λεπτομέρεια ποιες άλλες εργασίες γίνονται κι αν θέλετε είναι στη διάθεσή σας. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή εμπορευματοκιβώτια αλλά είναι τα αυτοκίνητα που περνούν ακόμη και απογευματινές ώρες που δεν λειτουργεί η υπηρεσία. Παλιότερα περνούσαν και τα Σαββατοκύριακα, υπάρχει η καταγραφή των οχημάτων και των μηχανημάτων που κινούνται. Έχουμε δύο κλαρκ τα οποία προσφέρουν έργο ή τα μισθώνουμε σε τρίτους από τα οποία εισπράττουμε και ένα σημαντικό αντίτιμο΄΄.

Κλείνοντας, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: ΄΄Συνεπώς υπάρχουν εργασίες που κάνει η συγκεκριμένη συνεργάτιδα και προσφέρει σημαντική υπηρεσία σε όσα της έχουμε αναθέσει.
Είναι ένα στέλεχος που συνεργάζεται με το ΔΛΤΑ από το 2015 και δεν φαντάζομαι ότι συντρέχει κάποιος λόγος να διακόψουμε την συνεργασία ή να διακόψουμε την σύμβαση μαζί της την στιγμή που το καθαρό ποσό που εισπράττει είναι 852 € και μάλιστα το 40% από τα χρήματα που καταβάλουμε είναι κρατήσεις΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr