ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ «ΔΩΔΕΚΑ ΒΡΥΣΕΣ»
Μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις επίκεινται το επόμενο διάστημα στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου, υπό τη μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας.
Εκτός από την αποκατάσταση σημείων που έχουν φθαρεί, αναμένεται και η λήψη απόφασης σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου του «Φάρου», ενώ στόχος είναι η επαναλειτουργία των «Δώδεκα βρυσών», σήματος κατατεθέν της παραλίας του Αιγίου για σχεδόν δύο αιώνες.
Διατηρητέο μνημείο, μαζί με τον πλάτανο του Παυσανία, ανακηρυχθέντα το 1976, πρόκειται το επόμενο διάστημα να τύχουν της μέριμνας που τους αξίζει. ΄΄Σκεφτόμαστε κάποια πράγματα και για τις «Δώδεκα βρύσες» προκειμένου να αναδειχθεί και αυτό το σημείο, σε συνάρτηση και με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στους πλατάνους, τον Φεβρουάριο που είναι η κατάλληλη περίοδος, θα εκτελεστούν αυτές οι εργασίες΄΄, είπε στo Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ανδρέας Οικονόμου, κάνοντας γνωστά και τα εξής:
΄΄Ήδη έχουμε ζητήσει να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να καθαριστεί το αντλιοστάσιο, το οποίο παρουσιάζει προβλήματα από την αχρησία και ευελπιστώ ότι οι βρύσες θα λειτουργήσουν. Πιστεύω ότι το σημείο αυτό θα αναδειχθεί όπως του πρέπει΄΄.
Το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί πώς θα αξιοποιηθεί ο «Φάρος»
Αναφορικά με το εάν θα αξιοποιηθεί το προσφάτως ανακαινισθέν κτίριο του «Φάρου», ο κ. Οικονόμου, επισήμανε πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η χρήση του. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, ΄΄από πλευράς δήμου έχει εκφραστεί ενδιαφέρον ως προς τη φιλοξενία εκδηλώσεων, κάτι που είναι μεν ενδιαφέρον, από την άλλη όμως σαν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αδυνατούμε να αναλάβουμε τη συντήρηση. Ταυτόχρονα, επεξεργαζόμαστε την πρόταση για δημιουργία info center, κάτι που λείπει από την περιοχή, το οποίο όμως επίσης δεν μπορεί να αναλάβει να λειτουργήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Μία άλλη σκέψη είναι να το εκμισθώσουμε προκειμένου να δημιουργηθεί κατάστημα εστίασης και αναψυχής. Για την ώρα, το προσέχουμε, το συντηρούμε, όμως είναι μία επιπλέον υποχρέωση για το ΔΛΤΑ. Εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα θα ληφθεί απόφαση για την αξιοποίησή του΄΄.
Τέλος, στο ερώτημα εάν έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επαγγελματίες να μισθώσουν τον χώρο, ο πρόεδρος του ΔΛΤΑ, είπε πως ΄΄υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν βολιδοσκοπήσει όμως ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει τι θα το κάνουμε κι αν θα το παραχωρήσουμε, δεδομένου και του ενδιαφέροντος του δήμου. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα το αποφασίσουμε σε συνεργασία με τον δήμαρχο και θα δούμε ποιες διαδικασίες θα δρομολογήσουμε΄΄.



