ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
«Ο καλύτερος εορτασμός του Πολυτεχνείου είναι ο αγωνιστικός ξεσηκωμός», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σωματεία και φορείς της Αιγιάλειας που προγραμματίζουν συλλαλητήριο την προσεχή Δευτέρα 17 Νοέμβρη, στην πλατεία Αγ. Λαύρας, στις 6.00 το απόγευμα, με το σύνθημα: «Η φλόγα του Νοέμβρη για πάντα ζωντανή, οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή».
Μετά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις της 1ης και 14ης του Οκτώβρη, που οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους έβαλαν σφραγίδα στη μεγάλη αναμέτρηση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, έρχεται η συνέχεια της πάλης απέναντι στους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων που σύμφωνα με τις πολιτικές της ΕΕ, τις τελευταίες δεκαετίες ξηλώνουν όλο και περισσότερα δικαιώματα και γυρνούν τους εργαζόμενους πίσω στο μεσαίωνα, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.
΄΄Η μεγάλη συμμετοχή στις απεργίες δείχνει και την τεράστια αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στο λαό μας από τα εξαντλητικά ωράρια και τους χαμηλούς μισθούς, από τη μεγάλη φοροληστεία και την ακρίβεια, από τις υπέρογκες δαπάνες για υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, στέγαση.
Η επίθεση που βιώνουμε εντείνεται τώρα μπροστά στη μετατροπή της οικονομίας σε πολεμική. Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και τη μοιρασιά της λείας, σημαίνει για όλους τους εργαζόμενους το χτύπημα των δικαιωμάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.
Η κατάσταση επιδεινώνεται από την ένταση της καταστολής ενός κράτους που μας πνίγει με τη μπόχα της συγκάλυψης του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και του εγκλήματος των Τεμπών. Επιβεβαιώνεται η δύναμη του οργανωμένου λάου!
Η δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης, που δεν τα διπλώνει, που δεν συμβιβάζεται με ψίχουλα, που δεν παγιδεύεται στα παζάρια για την αναζήτηση “μεσσιών” που θα μας λύσουν τα προβλήματα. Αυτή η μεγάλη παρακαταθήκη είναι εντολή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας!΄΄, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση συλλόγων και φορέων, απ’ όπου ξεκαθαρίζονται και τα εξής: ΄΄Προχωράμε αποφασιστικά ακυρώνοντας την εργοδοτική τρομοκρατία, δίνοντας θάρρος και φωνή σε περισσότερους εργαζόμενους, με την ίδρυση νέων σωματείων. Δυνατός εργαζόμενος είναι ο οργανωμένος εργαζόμενος!΄΄.
«Κατηγορώ» στην πλειοψηφία της διοίκησης του Ε.Κ.Α.
Κριτική ασκούν και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, σημειώνοντας: ΄΄Η θλιβερή πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, μετά την απεργοσπασία που κήρυξε στις δυο προηγούμενες απεργίες του Οκτώβρη, συνεχίζει τον αντεργατικό της κατήφορο. Δημιούργησε «ψηφιακή πλατφόρμα διασύνδεσης» μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις των Καλαβρύτων θα μπορούν να αναζητούν προσωπικό.
Δηλαδή το Εργατικό Κέντρο αντί να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο εισόδημα, στο χρόνο εργασίας, στο ασφάλιστρο, έστησε κυριολεκτικά ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ για «να εξασφαλίσει σταθερή ροη εργασίας και αξιόπιστο εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις των Καλαβρύτων» όπως ακριβώς δήλωσε ο Πρόεδρος του. Στην ουσία χρησιμοποιούν το Εργατικό Κέντρο για να στήσουν ένα μηχανισμό εξάρτησης και ελέγχου των εργαζομένων στον επισιτισμό, συγκεντρώνοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως έκαναν οι αλήστου μνήμης Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και οι Περιφερειακές Ενότητες της Ν.Δ. σήμερα. Μάλιστα μετά τη Ημερίδα που έστησαν στο Εργατικό Κέντρο με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών ενώσεων της Αιγιάλειας και της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, επεκτείνουν αυτό τον μηχανισμό ελέγχου και εξάρτησης των εργαζομένων σε όλη την Αιγιάλεια΄΄.
Καταλήγοντας, επισημαίνουν: ΄΄Απαντάμε άμεσα με Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς. Βάζουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεών μας τόσο το νομοσχέδιο της «ευελιξίας» και του 13ωρου, όσο και καθετί που τσακίζει τη ζωή του λαού: Την ακρίβεια, τη φοροληστεία, τον νέο προϋπολογισμό – καρμανιόλα, την εμπορευματοποίηση Παιδείας – Υγείας΄΄.



