ΑΙΓΕΙΡΑ / ΑΚΡΑΤΑ – ΑΡΗΣ Π. 0-2, ΑΣΤΕΡΑΣ – ΝΙΚΗ ΠΡ. 1-2
Έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα …μάτια τους οι ομάδες της Αιγιάλειας. Η Αιγείρα / Ακράτα είχε το πάνω χέρι απέναντι στον Αρη Πατρών, όμως με αναγκαστική αλλαγή και αποβολή, η ζυγαριά έγειρε στη συνέχεια για το σωματείο της Πάτρας.
Aιγείρα / Ακράτα – Αρης Π. 0-2
Η όμορφη αγωνιστική εικόνα της Αιγείρας / Ακράτας που ήταν πιο δραστήρια και επικίνδυνη από τον Αρη, πήρε την κατιούσα αφού:
Ο επιθετικός Κώστας Ασπρούκος τραυματίστηκε στο 30΄ και έγινε αναγκαστική αλλαγή και στη συνέχεια αποβλήθηκε στο 37΄ ο Δήμας ενεργώντας απερίσκεπτα σε βάρος αντιπάλου.
Τα πράγματα μετά από αυτά έγιναν δύσκολα για τους γηπεδούχους στο β΄ ημίχρονο, που άντεξαν μέχρι το 86΄. Στο λεπτό αυτό ο Αρης προηγήθηκε με τον Κυρσανίδη και στις καθυστερήσεις ο Κωστής ολοκλήρωσε τη νίκη των φιλοξενούμενων διαμορφώνοντας το 0-2.
Αιγείρα / Ακράτα: Βεντουρής, Γεωργουλόπουλος, Σανδραβέλης, Λέση, Τράκης, Φιλ. Ελ Χατζι (87΄ Χρ. Ελ Χάτζι), Λένης, Απ. Γιοβάς (70΄ Καρέλας), Αν. Γιοβάς, Ασπρούκος (30΄ λτ Προσκεφαλάς), Δήμας
Αστέρας Τέμενης – Νίκη Προαστείου 1-2
Όλα κυλούσαν όμορφα για τον Αστέρα στην Τέμενη.
Παρουσιάστηκε από την αρχή επιθετικός και στην αναζήτηση του γκολ το οποίο και πέτυχε.
Παράλληλα κέρδισε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Διαμαντόπουλου στο 24΄.
Ντεμπούτο για τους δυο Βραζιλιάνους του Αστέρα
Το σωματείο της Τέμενης παρέλαβε την Παρασκευή τα δελτία των Κέβιν Περέιρα και Τζόναθαν Φερέιρα, με τους οποίους ξεκίνησε στην αρχική 11άδα. Μπορεί να μην είχαν παίξει σε επίσημο παιχνίδι του Αστέρα, έκαναν όμως κανονικά τις προπονήσεις με την ομάδα της Τέμενης.
Σκοράρει στο 8΄ για το 1-0 του Αστέρα ο Περέιρα
Το επιθετικό παιχνίδι του Αστέρα απέδωσε νωρίς καρπούς και στο 8΄ ο Περέιρα άνοιξε το σκορ 1-0 απέναντι στη Νίκη Προαστείου, ύστερα από ασίστ του Π. Κουτρουμπίνα.
Ο Αστέρας παραμένοντας ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε στο 18΄ σουτ άουτ του Π. Κουτρουμπίνα, ενώ έψαχνε ένα δεύτερο γκολ περισσότερο από τα «στημένα» του Καυγά.
Η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Διαμαντόπουλου της Νίκης στο 24΄, έθεσε φαβορί τους γηπεδούχους στην εξέλιξη της αναμέτρησης.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με προηγούμενο τον …φλύαρο Αστέρα και ακίνδυνη την ομάδα του Προαστείου
Ο Αστέρας έδωσε χώρο στη Νίκη στο β΄ ημίχρονο
Αδικαιολόγητα μάλλον το σωματείο της Τέμενης επέτρεψε στην Νίκη να γίνεται απειλητική αν και με παίκτη λιγότερο. Έτσι φτάσαμε στο 60΄ στην ισοφάριση 1-1 από τον Καψή, ύστερα από γύρισμα του Παπαβασιλείου και κακή εκτίμηση της άμυνας των γηπεδούχων.
Ανατρέπει η Νίκη την κατάσταση στο 72΄ με Μοσχόπουλο
Ο Αστέρας προσπάθησε χωρίς σθένος να αντιδράσει, όμως η ομάδα του Προαστείου ήταν αυτή που βρήκε πάλι δίχτυα από στημένη φάση.
Στο 72΄ ο Μητρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και με κεφαλιά ο Μοσχόπουλος διαμόρφωσε το 1-2, που έμελλε να είναι και τελικό.
Αστέρας: Παπαδημητρόπουλος, Λελούδας, Σπανός, Οικονομόπουλος (65΄ Ντοντάι), Φερέιρα Φραντσίσκο, Χύσα, Τάφα (73΄ Μανίκας), Π. Κουτρουμπίνας, Περέιρα Μάρκες, Καυγάς, Τέρπος (46΄ Γιαννόπουλος)
Ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι Πάτραι – Εθνικός Π.
Στην κοινή έδρα των Προσφυγικών ο Εθνικός ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ με τον Ζησιμόπουλο στο 34΄.
Στο β΄ ημίχρονο το Πάτραι ανέβασε την απόδοσή του και ισοφάρισε 1-1 με το εύστοχο πέναλτι του Γερογιάννη στο 76΄.
Ο ίδιος παίκτης έχασε την ευκαιρία για την ανατροπή, αφού έχασε στην εκτέλεση του πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει στο 82΄.
Με ανατροπή το Ζαβλάνι 3-2 τον Ηρακλή
Στην κοινή έδρα της Αγυιάς ο Ηρακλής με δυο γκολ του Κατσιγιάννη στο 21΄ και στο 26΄ (πέναλτι), πήρε σημαντικό προβάδισμα 2-0 έναντι του Ζαβλανίου.
Η γρήγορη μείωση 1-2 από τον Μπακούρο έδωσε αισιοδοξία για την συνέχεια στην ομάδα του Ζαβλανίου, που έφτασε στην ισοφάριση 2-2 στο 70΄.
Το γκολ της νίκης ήρθε για το Ζαβλάνι στις καθυστερήσεις 3-2 με τον Κωστόπουλο.
Παραμένει χωρίς βαθμό και χωρίς γκολ η Εγλυκάδα
Ακόμα μια βαριά ήττα γνώρισε ο ουραγός της βαθμολογίας Απόλλων Εγλυκάδας. Αυτή τη φορά έχασε 0-4 από τον Κεραυνό.



