background img
banner
banner

«Δέκα και να καίνε» για την Κινηματογραφική Λέσχη

Έπειτα από ένα σύντομο διάλειμμα, ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» επαναλειτουργεί με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για κάθε ηλικία και γούστο. Έρχεται δε να γεμίσει με φως τις χειμωνιάτικες βραδιές μας, με επιλεγμένες ταινίες και πρώτες προβολές, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Τα βράδια της Δευτέρας θα είναι… ντυμένα με το επετειακό πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου, η οποία συμπληρώνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και λειτουργίας.

Ήδη, ο Δημοτικός Κινηματογράφος λειτουργεί ξανά από την περασμένη Πέμπτη, μετά το ολιγοήμερο αναγκαστικό διάλειμμα, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος και της αδυναμίας έγκαιρης εξεύρεσης του ανταλλακτικού που χρειαζόταν. Τελικώς, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, η κινηματογραφική μηχανή… δουλεύει ρολόι και το σινεμά στο Αίγιο… ξαναμπαίνει στη ζωή μας, όπως ανέφερε στο Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο διαχειριστής του «Απόλλωνα», Σπύρος Σημάτης.

Η πρεμιέρα της Κινηματογραφικής Λέσχης αναμένεται ενδεικτική της αξιόλογης συνέχειας. ΄΄Δέκα χρόνια προβολών τόσο στο κινηματογραφικό μας σπίτι, τον Δημοτικό Κινηματογράφο Απόλλων, όσο και σε ολάκερη την Αιγιάλεια μέσω του Θairος Film Festival. Φέτος σχεδιάσαμε το πρόγραμμά μας με γνώμονα τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών, συμπεριλαμβάνοντας νέες κυκλοφορίες, αγαπημένα φιλμ του παρελθόντος, καθώς και ντοκιμαντέρ. Επίσης επιχειρούμε συνέργειες με πάσης φύσεως συλλόγους της περιοχής ώστε να επικοινωνήσουμε την έβδομη τέχνη σε ένα ευρύτερο κοινό. Τέλος έχουμε έρθει σε επαφή με καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς, προκειμένου να παρευρεθούν στην σκοτεινή αίθουσα της πόλης μας και να ακολουθήσει μετά το πέρας της εκάστοτε προβολής Q&A με τους παρευρισκόμενους σινεφίλ. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν λίαν συντόμως΄΄, επισημαίνει ακόμη ο κ. Σημάτης, ταμίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου.

΄΄Φέτος συμπληρώνουμε δέκα χρόνια στα κινηματογραφικά δρώμενα και το γιορτάζουμε με ένα επετειακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει προσφάτως βραβευμένα φιλμ από όλο τον κόσμο, κλασσικά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, ντοκιμαντέρ, καθώς και εκλεκτούς καλεσμένους. Οι προβολές λαμβάνουν χώρα στην μοναδική κινηματογραφική αίθουσα της πόλης μας, τον εμβληματικό Δημοτικός Κινηματογράφος “Απόλλων”-Αίγιο, κάθε Δευτέρα στις 21:15, αρχής γενομένης από τις 8 Δεκεμβρίου. Το κόστος εγγραφής για τα μέλη θα ανέρχεται στα 30 ευρώ και η γενική είσοδος για τα μη μέλη στα 5 ευρώ. Η ετήσια εισφορά όπως και το αντίτιμο του εισιτηρίου εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, παρότι τα έξοδά μας αυξάνονται συνεχώς. Σκοπός μας η έβδομη τέχνη, ένα κατεξοχήν λαϊκό θέαμα, να παραμείνει καθολικά προσβάσιμη΄΄, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Νέες εγγραφές – ανανεώσεις μελών στην πρεμιέρα, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στον “Απόλλων” από τις 20:30. Τον σχεδιασμό του εξωφύλλου επιμελήθηκε ο Σπύρος Σημάτης. Στην φωτό απεικονίζεται η έκπαγλη Σοφία Λόρεν και η έμπνευση προήλθε από το μνημειώδες εκείνο αμερικάνικο ντεμπούτο της, το περί ου ο λόγος “Το Παιδί και το Δελφίνι”, την πρώτη χολιγουντιανή ταινία που γυρίστηκε ποτέ στην χώρα μας.

Πρόγραμμα Προβολών: 1) 8/12/25 Βερμίλιο: Η Νύφη Του Βουνού, 2) 15/12/25 Το Αγαπημένο Μου Γλυκό, 3) 22/12/25 Χάος, 4) 12/1/26 Οι Άποικοι, 5) 19/1/26 Κυνήγι, 6) 2/2/26 Η Ορχήστρα Του Αδελφού Μου, 7) 9/2/26 Τα Οχτώ Βουνά, 8) 16/2/26 Πάντα Υπάρχει Το Αύριο, 9) 2/3/26 Πανελλήνιον, 10) 9/3/26 Η Πόλη Ποτέ Δεν Κοιμάται, 11) 16/3/26 To Παιδί Και Το Δελφίνι, 12) 23/3/26 Το Μεροκάματο Του Τρόμου.

Η Κινηματογραφική Λέσχη απαρτίζεται από τους: Θοδωρής Πανουτσόπουλος (πρόεδρος), Χρήστος Φραντζής (αντιπρόεδρος), Χρήστος Μεντζελόπουλος (γραμματέας), Σπύρος Σημάτης (ταμίας), Βασίλης Μεντζελόπουλος (μέλος).


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr