Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
Την αναγκαιότητα τοποθέτησης καθρεπτών σε δύο σημεία του Αιγίου που παρουσιάζουν αρκετά μεγάλη κίνηση, πλην όμως έχουν περιορισμένη ορατότητα, γεγονός που ελλοχεύει κίνδυνο για την πρόκληση ατυχήματος, επισήμανε πολίτης, στο Protionline.gr
Πρόκειται για τη γωνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, δρόμος που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση, ιδίως κατά τη διάρκεια των εργασιών ανάπλασης στη Μητροπόλεως, αφού μαζί με την Αγ. Ανδρέου λειτουργούν ως εναλλακτικές οδούς. Επιπλέον, περνούν πολλοί καθημερινά από το σημείο με τα οχήματά τους, σε αναζήτηση θέσης στάθμευσης.
Όμως στο συγκεκριμένο σημείο η κυκλοφορία είναι εξαιρετικά δύσκολη στην περίπτωση που συναντηθούν δύο οχήματα.
Στην περίπτωση τοποθέτησης καθρέπτη θα υπάρχει ορατότητα άρα δεν θα πλησιάσουν τα οχήματα το ένα το άλλο.
Η άλλη περίπτωση είναι η συμβολή των οδών Ηφαίστου και Ζωοδόχου Πηγής. Οι οδηγοί που ανεβαίνουν την Ηφαίστου για να βγουν στον κύριο δρόμο που είναι η Ζωοδ. Πηγής δεν έχουν καθόλου ορατότητα και η έξοδος στον δρόμο γίνεται με πολύ μεγάλο ρίσκο με τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος να είναι ορατός.
Και σε αυτή την περίπτωση, η τοποθέτηση κοίλου κατόπτρου κρίνεται επιβεβλημένη.



