ΜΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ… ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρανή απόδειξη ότι ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων χρειάζεται ολοχρονίς το τρίτο (αν όχι και τέταρτο) δρομολόγιο, αποτελεί η πολύ μεγάλη επιβατική κίνηση που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες οπότε και έχει προστεθεί λόγω γιορτών, ένα επιπλέον δρομολόγιο από και προς το Διακοπτό. Το μεσημεριανό δρομολόγιο προστέθηκε από ανήμερα τα Χριστούγεννα και θα ισχύσει ως τις 7 Ιανουαρίου, με βάση την ανακοίνωση της Hellenic Train.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, όλα τα δρομολόγια παρουσιάζουν πολύ μεγάλη ζήτηση και τα τρένα έχουν πληρότητα 100%. Σε αυτό, όπως τόνισε ο κ. Καραπαναγιώτης, συντελεί και η μεγάλη επισκεψιμότητα των Καλαβρύτων με ιδιαιτέρως θετικό στοιχείο για τον Οδοντωτό, τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου και τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.
Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια από Διακοπτό προς Καλάβρυτα έχουν ως εξής: 9.52΄, 12.17΄, 15.07΄. Από Καλάβρυτα προς Διακοπτό αναχωρούν: 11.05΄, 13.37΄, 16.25΄.
΄΄Ευχή μας είναι οι άνθρωποι της διαχειρίστριας εταιρείας να αντιληφθούν το ενδιαφέρον του κόσμου για τον Οδοντωτό και τη συμβολή του στην κοινωνία, να λάβουν υπόψη την πληρότητα που υπάρχει και να επαναφέρουν και να καθιερώσουν το τρίτο δρομολόγιο καθημερινά΄΄, τόνισε ο κ. Καραπαναγιώτης. Παράλληλα, ανέφερε πως ΄΄παραμένουν τα αιτήματα όπως είχαν δοθεί στη διπλή κινητοποίησή μας. Πρέπει να δοθούν λύσεις και για τα τρένα και για τη γραμμή. Γίνεται αγώνας μεγάλος από την ομάδα μηχανοστασίου να συντηρούνται επαρκώς τα τρένα για να επιτελούν το έργο τους ενώ πρέπει να δοθεί έμφαση και στο θέμα της γραμμής, να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα και να είναι κατάλληλα συντηρημένη ώστε τα τρένα να κινούνται με απόλυτη ασφάλεια΄΄.
Μόνο ο Οδοντωτός έχει προσβασιμότητα μέσα στο Φαράγγι
Εν τω μεταξύ, τον κοινωνικό ρόλο του Οδοντωτού καθώς και το γεγονός ότι είναι το μόνο μέσο που κινείται σε πολλή μεγάλη έκταση μέσα στο Φαράγγι του Βουραϊκού, ανέδειξε η βοήθεια που παρήχθη μέσω του τρένου σε δύο ορειβάτες όταν πριν από τέσσερις ημέρες, αμαξοστοιχία της Hellenic Train σταμάτησε καθ’ οδόν για να παραλάβει ορειβάτες που ζητούσαν βοήθεια.
Συγκεκριμένα, οι δύο ορειβάτες έκαναν πεζοπορία και καθώς περπατούσαν στο 11ο χιλιόμετρο της διαδρομής, ο ένας ένιωσε αδιαθεσία λόγω καρδιακού προβλήματος. Τότε παρουσιάστηκε το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο 1331 από Καλάβρυτα προς Διακοπτό. Ο συνοδός της αμαξοστοιχίας ανταποκρίθηκε αμέσως στο νεύμα τους, επιβιβάστηκαν στο τρένο, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που περίμενε τον ασθενή στο Διακοπτό. Ο ορειβάτης εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό του ασθενοφόρου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. ΄΄Και αυτό το περιστατικό φανερώνει τον σημαντικό ρόλο του τρένου καθώς και το γεγονός ότι είναι το μόνο μέσω που έχει προσβασιμότητα μέσα στο Φαράγγι΄΄, σχολίασε ο κ. Καραπαναγιώτης.



