ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ
Σε μία πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, προχώρησαν το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και ο… Άγιος Βασίλης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ροδοδάφνης «Ευαγγελισμός». Αγόρασαν τρόφιμα τα οποία παρέδωσαν σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία τους και αποτελώντας παράδειγμα αλληλεγγύης.
Τα είδη που αγοράστηκαν ήταν επί το πλείστον, κρέατα αλλά και άλλα τρόφιμα που καταναλώνονται αυτές τις ημέρες, ώστε να μην λείψουν τα αγαθά από κανενός το τραπέζι, τις άγιες αυτές ημέρες. Ήταν μία πρωτοβουλία που υποστηρίχθηκε από το ταμείο του Συλλόγου και τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και από έναν φίλο του Συλλόγου που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, προσέφερε ωστόσο ένα αξιοσέβαστο μέρος της βοήθειας που δόθηκε, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο να νιώσουν κάποιοι άνθρωποι πιο ασφαλείς και «γεμάτοι» τις ημέρες των γιορτών. Μάλιστα, τα μέλη του Δ.Σ. του προσέδωσαν την ονομασία «Άγιος Βασίλης», βλέποντας στο πρόσωπό του τον δημοφιλή άγιο των μικρών που μοιράζει δώρα…
Διανομή με πολλή αγάπη
Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν την περασμένη Τρίτη βράδυ από την πρόεδρο του Συλλόγου, Ολυμπία Ρούβαλη, η οποία τα μοίρασε στα σπίτια των ανθρώπων που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη, λειτουργώντας με την απαιτούμενη διακριτικότητα. ΄΄Στόχος μας ήταν να έχουν όλοι φαγητό και καλούδια στα σπίτια τους αυτές τις γιορτές. Προσφέραμε σε ανθρώπους που μένουν στη Ροδοδάφνη και ξέρουμε πως έχουν προβλήματα, λειτουργώντας με διακριτικότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία΄΄, τόνισε η κ. Ρούβαλη, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για ευπαθή άτομα, ασθενείς, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.

Ράνια Αθανασίου, Ολυμπία Ρούβαλη
Το Δ.Σ.
Να σημειωθεί πως το Δ.Σ. του Συλλόγου, αποτελείται από τους εξής: Πρόεδρος είναι η Ολυμπία Ρούβαλη, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Σίδερης, ταμίας η Μαρία Τσιούνη Παπαμιχαλοπούλου, γραμματέας η Ράνια Αθανασίου και μέλη οι Βούλα Γεωργακογιάννη – Νταβαντζή, Σάκης Αμαράντιγος και Μπάμπης Μπαμπίλης, με αναπληρωματικό τον Μάκη Γκοτσόπουλο.
Ένας ιστορικός σύλλογος…
Και βέβαια, ο «Ευαγγελισμός» είναι ένας ιδιαιτέρως δραστήριος Σύλλογος με πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση. Ιδρύθηκε το μακρινό 1953 και από το 1966 έχει τη δική του αίθουσα στη Ροδοδάφνη, η οποία μάλιστα αρχικά λειτουργούσε ως κινηματογράφος.
Πρόκειται για μία καθόλα χρηστική αίθουσα που παραχωρείται και σε άλλους συλλόγους εφόσον ζητηθεί. Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου, στη γιορτή του προστάτη της Ροδοδάφνης Αγίου Σπυρίδωνα, ο Σύλλογος προσέφερε γλυκά στο εκκλησίασμα και καφέ στους προσκεκλημένους. Ανάλογη δράση πραγματοποιεί ο Σύλλογος και κατά τη δική του εορτή, στις 25 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιώντας αρτοκλασία και προσφέροντας κεράσματα.
Εκδήλωση στη μνήμη της αξέχαστης ηθοποιού Καίτης Κωνσταντίνου
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ροδοδάφνης απαριθμεί 50 μέλη και την περίοδο αυτή, μετά την εθελοντική δράση που αποπερατώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προετοιμάζεται για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου, στα τέλη Ιανουαρίου. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό η κ. Ρούβαλη, ΄΄επειδή ο Σύλλογός μας είναι μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας, προσπαθούμε η εκδήλωσή μας για την κοπή της πίτας, να μην συμπέσει με ανάλογες γιορτές άλλων συλλόγων΄΄.
Επιπλέον, η πρόεδρος, ερωτηθείσα σχετικά με τις προγραμματισμένες δράσεις εκτός της πίτας, έκανε γνωστό ότι για τον Απρίλιο έχει προγραμματιστεί μία παράσταση στη μνήμη της αξέχαστης ηθοποιού Καίτης Κωνσταντίνου η οποία, ως γνωστόν, καταγόταν από τη Ροδοδάφνη. ΄΄Η Καίτη Κωνσταντίνου, εκτός από ταλαντούχα ηθοποιός, ήταν δικό μας, αγαπητό «παιδί» και οφείλουμε να κάνουμε μία όμορφη εκδήλωση στη μνήμη της. Ήδη έχουμε αναθέσει στη θεατρολόγο Αναστασία Πετρίδη να επιληφθεί του θεατρικού μέρους της εκδήλωσης΄΄, είπε η κ. Ρούβαλη, σημειώνοντας πως υπάρχουν κι άλλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου που κατάγονται από τη Ροδοδάφνη, όπως είναι, ο Βασίλαρος (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Βασίλη Ανδρικόπουλου) που ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους καραγκιοζοπαίκτες, το έργο του οποίου διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Τμήμα Θεατρολογίας. Μάλιστα, η κ. Ρούβαλη αποκάλυψε πως ο Σύλλογος προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση εκδήλωσης με σκοπό να γνωρίσουν οι νεότεροι το έργο του και τη συμβολή του στην Τέχνη.



