ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΙΑΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2025, όπως καταγράφηκαν στη Δυτική Ελλάδα, γνωστοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας. Όπως προκύπτει, ο αριθμός των παραβάσεων παραμένει υψηλός.
Πιο συγκεκριμένα, από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Άμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας βεβαιώθηκαν συνολικά 832 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών.
Ειδικότερα: Για στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται, για πεζούς και ποδηλατοδρόμους βεβαιώθηκαν 258 παραβάσεις, για στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σε αυτούς 348 παραβάσεις, για στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ + ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης 134 παραβάσεις, για στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές 73 παραβάσεις, για ηχορύπανση, από θορύβους που προκαλούνται από τα πάσης φύσεως κυκλοφορούντα οχήματα 12 παραβάσεις και για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους 7 παραβάσεις.



