background img
banner
banner

Δύο πρώτα βραβεία… ήρθαν στο Αίγιο από τον 5ο Διαγωνισμό Μονολόγου

Η ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ «ΣΑΡΩΣΕ» ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το «άστρο» της Αιγιώτισσας ηθοποιού Ιωάννας Στεφανάτου… έλαμψε στον 5ο Διαγωνισμό Μονολόγου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, καθώς απέσπασε το 1ο βραβείο ερμηνείας και το 1ο βραβείο «Μονολόγου επί Σκηνής» 2026! Η λαμπρή πορεία της μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει όσους μιλούν για ένα μεγάλο ταλέντο στον χώρο της υποκριτικής και το μέλλον αναμένεται ανάλογο!

Η Ιωάννα Στεφανάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Διαθέτει πτυχίο Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και πτυχίο Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση στην Υποκριτική. Γνωρίζει αγγλικά, ισπανικά αλλά και την ιταλική γλώσσα. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα και είναι εκπρόσωπος του ερασιτεχνικού αλλά και του επαγγελματικού θεάτρου, έχοντας ταυτόχρονα διαπρέψει σε πολλά σεμινάρια της Υποκριτικής Τέχνης, κατά το παρελθόν.

Είναι εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα, συνεργάζεται ως ηθοποιός με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Κατέχει μεταπτυχιακό της από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, στην Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Διαγωνισμός, σημαντική πολιτιστική διοργάνωση με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος διοργανώνει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων (15΄ επί Σκηνής ως ετήσια πανελλήνια πολιτιστική εκδήλωση εξ ου και πραγματοποιήθηκε φέτος ο 5ος, με τη συμμετοχή ανθρώπων του χώρου από όλη την Επικράτεια αλλά και το εξωτερικό. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του θεάτρου Παραμυθίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιφερειών και Δήμων.

Σκοπός της διοργάνωσης, είναι η παροχή μιας καλλιτεχνικής διεξόδου στους δημιουργούς και η ανάδειξη αυτών μέσω του έργου τους. Χάρις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής, παρέχεται η ευκαιρία αλλά και το κίνητρο σε συγγραφείς και ερμηνευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδος, να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων, διάρκειας (έως) 15’ (σκηνικής παρουσίας) ενώπιον κριτικών επιτροπών.

Ο ημιτελικός διεξήχθη στο θέατρο Παραμυθίας στην Αθήνα τον Απρίλιο και η τελική φάση ενώπιον διαφορετικής επιτροπής, αλλά και κοινού, επίσης στο θέατρο Παραμυθίας στην Αθήνα το Σάββατο 9 Μαΐου, εκεί όπου διακρίθηκε η Αιγιώτισσα ηθοποιός.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr