background img
banner
banner

Οι αντίπαλοι του Α.Ο. Αιγιαλέων στην Α2 Εθνική βόλεϊ της νέας περιόδου

ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΧΑΝΙΑ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ

Στην Α2 Ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2026-2027 θα βρίσκονται ο ΣΦΠ Χανιά Βόλεϊ (φωτό), ο ΓΣ Ηλιούπολης και οι Νέοι Βύρωνος καθώς εξασφάλισαν τις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στο τουρνουά ανόδου που διεξήχθη στην Ηλιούπολη και στον Βύρωνα και απομένει η τελική κατάταξη που θα προκύψει από την τελευταία αγωνιστική. Από την περυσινή σεζόν στην Α΄ Ζώνη παρέμειναν η ΑΕΚ, η Γλυφάδα, το Παγκράτι, ο Α.Ο. Αιγιαλέων, η Ολυμπιάδα, ο Ερμής, ο Νηρέας Κολωνού, το Γαλάτσι και η Πετρούπολη ενώ θυμίζουμε ότι υποβιβάστηκαν ο Ιωνικός και ο Έσπερος Καλλιθέας.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΟΔΟΥ ΝΟΤΟΥ: Σ.Φ.Π. Χανιά Βόλεϊ, Γ.Σ. Άθλος Πατρέων, Γ.Σ. Ηλιούπολης, Α.Ο. Νέοι Βύρωνος, Α.Ε.Σ.Σ. Αθλέων.
Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Σ.Φ.Π. Χανιά Βόλεϊ – Γ.Σ. Άθλος Πατρέων 3-0 (25-20, 25-20, 28-26)
Διαιτητές: Καλούδας, Αρβανίτης, Παρατηρητής: Πέρρος.
Γ.Σ. Ηλιούπολης – Α.Ο. Νέοι Βύρωνος 3-1 (19-25, 25-21, 25-19, 25-22)
Διαιτητές: Αρβανίτης, Καλούδας, Παρατηρητής: Πέρρος.
Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Α.Ε.Σ.Σ. Αθλέων – Γ.Σ. Ηλιούπολης 1-3 (17-25, 22-25, 25-23, 11-25)
Διαιτητές: Κατερλή, Μέκιος, Παρατηρητής: Γεωργουλέας.
Α.Ο. Νέοι Βύρωνος – Σ.Φ.Π. Χανιά Βόλεϊ 3-2 (23-25λ 25-17, 20-25, 25-17, 15-05)
Διαιτητές: Λιδωρικιώτη, Χατζηβασιλείου, Παρατηρητής: Μαυρικίδης.
Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Σ.Φ.Π. Χανιά Βόλεϊ – Α.Ε.Σ.Σ. Αθλέων 3-0 (25-18, 25-22, 25-16)
Διαιτητές: Οικονομοπούλου, Μέκιος, Παρατηρητής: Παπαστάμος.
Γ.Σ. Άθλος Πατρέων – Α.Ο. Νέοι Βύρωνος 1-3 (21-25, 25-22, 20-25, 22-25)
Διαιτητές: Χουλιαρόπουλος, Κατερλή, Παρατηρητής: Μαυρικίδης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Σ.Φ.Π. Χανιά Βόλεϊ ………………7β. (8-3)
2. Γ.Σ. Ηλιούπολης …………………..6β. (6-2)
3. Α.Ο. Νέοι Βύρωνος ……………..5β. (7-6)
—————————————————–
4. Γ.Σ. Άθλος Πατρέων……………..0β. (1-6)
5. Α.Ε.Σ.Σ. Αθλέων …………………..0β. (1-6)

Από την pre league δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα μετά την αναδιάρθρωση και έτσι το πρωτάθλημα στην Α΄ Ζώνη της Α2 Εθνικής θα διεξαχθεί πάλι με 12 ομάδες.

Οκτώ από την Αττική, τρεις από την Αχαϊα και μία από την Κρήτη οι οποίες είναι: ΑΕΚ, Γλυφάδα, Παγκράτι, Α.Ο.Αιγιαλέων, Νηρέας, Ολυμπιάδα, Ερμής, Γαλάτσι, Πετρούπολη, Χανιά, Ηλιούπολη και Νέοι Βύρωνος.

Πιθανή άνοδος και για τον Άθλο στην Α2

Η πρώτη συμμετοχή του Γ.Σ. Άθλος Πατρέων σε Τουρνουά Ανόδου για την Α2 Ανδρών συνδυάστηκε με μια ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία, καθώς η πατρινή ομάδα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 4η θέση της τελικής βαθμολογίας, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στην παρθενική της εμφάνιση σε αυτό το επίπεδο.

Η παρουσία του Άθλου στο τουρνουά αποτέλεσε σημαντικό αγωνιστικό ορόσημο για τον σύλλογο, που στάθηκε ανταγωνιστικά απέναντι σε έμπειρες ομάδες και κατέγραψε μια πορεία με προοπτική για το μέλλον.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται και στο ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει μέσω πιθανής αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών, καθώς παραμένει ανοικτό το σενάριο συμμετοχής της ομάδας στην Α2 μέσω wild card, εξέλιξη που θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στη φετινή επιτυχημένη διαδρομή.

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, η φετινή πορεία του Άθλου καταγράφεται ήδη ως ιστορική, με την πρώτη συμμετοχή σε τουρνουά ανόδου να συνοδεύεται από ανταγωνιστική παρουσία και μια τέταρτη θέση που αφήνει υποσχέσεις για το επόμενο βήμα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr