background img
banner
banner

Χείρα βοηθείας για το τρενάκι!

ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ 2,5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ!

Μια δράση με μεγάλη συμμετοχή και συμβολικό χαρακτήρα, η 46η κατά σειρά κατάβαση στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού παράλληλα και με την συλλογή υπογραφών για την άμεση επιστροφή του Οδοντωτού στις ράγες, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου νωρίς το απόγευμα.

Η κατάβαση ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τα Καλάβρυτα αλλά και την Ζαχλωρού με εντυπωσιακή συμμετοχή και πάνω από δύο χιλιάδες πεζοπόρους να δίνουν δυναμικό παρών σε μια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Ορειβασίας, Πεζοπορίας και Αναρρίχησης (ΕΟΣ) Καλαβρύτων οργανωμένα και με στόχο να αναδείξει τη μοναδική ομορφιά της διαδρομής.

Άρρηκτα συνδεδεμένη με τα 120 χρόνια του ιστορικού Οδοντωτού σιδηροδρόμου, πάνω στην διαδρομή του διεξάγεται άλλωστε εδώ και μισόν αιώνα, η φετινή διοργάνωση έγινε με το τρενάκι σε αναστολή εδώ και δύο μήνες.

Αναπόδραστα λοιπόν η μαζική συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ήταν μια οργάνωση που έγινε για να μεταφέρει και μια φωνή διαμαρτυρίας σε σχέση με την ανασφάλεια για το αύριο και την πιθανότητα το τρενάκι να αργήσει πολύ να σφυρίξει ξανά, στην διαδρομή των 22 χιλμ.

Συλλογή υπογραφών

Επισκέπτες κάθε ηλικίας, αφού διέσχισαν τη διαδρομή που αποτελεί σημείο αναφοράς σε πανελλήνιο επίπεδο και έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς πεζοπορικού τουρισμού στη χώρα, κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην συλλογή υπογραφών που βρίσκεται σε εξέλιξη αμέσως μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας από τον ΟΣΕ. Τη πρωτοβουλία για την Συλλογή των υπογραφών ανέλαβε η Επιτροπή Κατοίκων και Διακοπτού η οποία ήδη κινητοποιείται με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία του Οδοντωτού.

Οι συμμετέχοντες φτάνοντας στην Στάση Κερπινής υπέγραφαν μαζικά υπέρ της επιστροφής του ιστορικού τρένου, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Πολιτεία ότι η επαναλειτουργία του αποτελεί κορυφαίο αίτημα από μια περιοχή που χωρίς τον Οδοντωτό έχει χάσει την ταυτότητά της.

Με τις εκατοντάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας έφτασε ήδη τις 2,5 χιλιάδες! «Η εικόνα του φαραγγιού μίλησε από μόνη της» αναφέρει το μέλος της Επιτροπής Κώστας Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι «η μαζική παρουσία πολιτών αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη της σημασίας που έχει ο Οδοντωτός για την περιοχή».

Όπως επισημαίνεται «η ευθύνη περνά στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι καλούνται να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες αποφάσεις ώστε να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία ένα από τα πιο εμβληματικά σιδηροδρομικά δρομολόγια της χώρας».

Κινητοποίηση την Παρασκευή

Η Επιτροπή ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο στην Πούντα αυτή την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι, με κεντρικό αίτημα την άμεση επαναλειτουργία και διάσωση του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Εκτός από τον αποκλεισμό στον κόμβος της παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου Πατρών έχει ανακοινωθεί πιθανή επέκταση και στην Νέα Εθνική Οδό, με ταυτόχρονο κλείσιμο επιχειρήσεων και σχολείων στους δύο δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr