ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εγγραφών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς Αιγιαλείας, με τον δήμο να βρίσκεται σε φάση προγραμματισμού για τη νέα χρονιά, προτού καλά – καλά τελειώσει η τρέχουσα που και φέτος λήγει στις 31 Ιουλίου. Το υψηλό επίπεδο φύλαξης και οι συνθήκες που επικρατούν έχουν ως αποτέλεσμα το αυξημένο ενδιαφέρον με την αρμόδια αντιδημαρχία να καταβάλει προσπάθειες ώστε να γίνουν δεκτά όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών για την περίοδο 2026-2027. Ειδικότερα, θα γίνει προσδιορισμός των γεωγραφικών ορίων των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, εξειδίκευση των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και καθιέρωση της μοριοδότησής τους, για την εγγραφή παιδιών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αιγιαλείας, καθορισμός των κριτηρίων επιβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) στις οικογένειες των φιλοξενουμένων παιδιών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αιγιαλείας και ορισμός Επιτροπής επεξεργασίας αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αιγιαλείας και απαλλαγής ή επαναπροσδιορισμού των τροφείων.
Δημ. Ελευθεριώτης: ΄΄ Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις΄΄
Ερωτηθείς από το Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ελευθεριώτης επισήμανε στo Protionline.gr πως θα ισχύσουν περίπου τα ίδια με την τρέχουσα χρονιά. Συγκεκριμένα, σημείωσε: ΄΄Σε γενικές γραμμές δεν αλλάζουν τα όσα ισχύουν. Λειτουργούν συνολικά έξι Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί υπό τον Δήμο Αιγιαλείας, ήτοι: Ο Α΄ και ο Β΄ στην οδό Ρωμανιώλη στο Αίγιο, ο Γ΄ στην περιοχή της Μυρτιάς, ο Δ΄ στην οδό Παυσανίου στο Αίγιο, καθώς και ένας στο Διακοπτό και ένας στην Ακράτα. Η διαδικασία των αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής βρεφών και νηπίων για το σχολικό έτος 2026–2027 έχει ξεκινήσει από τις 11 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιουνίου. Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο δήμος έχει και κοινωνικό ρόλο γι’ αυτό και επιθυμούμε, ειδικά σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή, να δεχτούμε μεγάλο αριθμό παιδιών΄΄.
Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ακόμη πως από επισκέψεις που πραγματοποιεί ο ίδιος στους Σταθμούς, έχει διαπιστώσει ότι το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό και χωροταξικά και ως προς τα ωράρια λειτουργίας αλλά και για τους υπαλλήλους που καλύπτουν τα παιδιά με το παραπάνω. Επίσης, όπως σημείωσε, το περιβάλλον σε όλους τους Σταθμούς είναι το ιδανικό, τα παιδιά περνούν εποικοδομητικά την ώρα τους, ενώ και τα γεύματα είναι υψηλού επιπέδου.
Οι εισφορές των οικογενειών με εισοδηματικά κριτήρια
Ερωτηθείς αναφορικά με τα τροφεία που θα προσδιοριστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο κ. Ελευθεριώτης είπε πως παραμένουν τα περσινά επίπεδα. Συγκεκριμένα, ισχύουν τα εξής: Για ετήσιο εισόδημα από 0 έως 6.000 ευρώ η οικογένεια καταβάλει 20 ευρώ τον μήνα, από 6.001 έως 12.000 ευρώ καταβάλλει 30 ευρώ τον μήνα, από 12.001 έως 18.000 πληρώνει 40 ευρώ ευρώ τον μην, από το 18.001 μέχρι 23.000 καταβάλλει 50 ευρώ τον μήνα, από το 23.001 έως 28.000 ευρώ δίνει 60 ευρώ τον μήνα, από 28001 έως 32.000 πληρώνει 70 ευρώ τον μήνα και από 32.001 και πάνω, 80 ευρώ τον μήνα.
Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος, υπάρχουν και κοινωνικές δικλίδες: Για δύο παιδιά από μία οικογένεια θα καταβάλλεται το μισό των τροφείων που καταβάλλεται για το πρώτο και για τρία, καμία επιβάρυνση για το τρίτο. Οι πολύτεκνοι με εισόδημα έως και 23.000 θα καταβάλλουν το μισό του ποσού της κλίμακάς τους.
Οι οικογένειας που έχουν ένας από τους δύο γονείς ή το τέκνο ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω δεν καταβάλλουν καθόλου τροφεία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τη φετινή σχολική χρονιά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στου Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς, περί τα 80 άτομα. Ερωτηθείς για την νέα σχολική χρονιά, ο κ. Ελευθεριώτης είπε πως ΄΄είμαστε στα όρια που πρέπει και παραπάνω και δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το προσωπικό΄΄.
Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τη λειτουργία των Σταθμών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:
α) Α΄-Β΄ Δημοτικός Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός Αιγίου: 26910 23148
β) Γ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου: 26910 24393
γ) Δ΄ Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αιγίου: 26910 23572
δ) Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Διακοπτού: 26910 42184
ε) Δημοτικός Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός Ακράτας: 26960 22494



