ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ ΛΟΓΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η δολοφονία μάνας και γιου στον Λόγγο. Τα εργαστηριακά ευρήματα, η απουσία αποτυπωμάτων και η κρυφή πόρτα που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., είναι ένας συγκερασμός στοιχείων που αξιολογούνται, με την τοπική κοινωνία και πολύ περισσότερο βέβαια τους συγγενείς των θυμάτων, να ζητούν να βρεθεί ο δράστης του διπλού φονικού και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Δύο εβδομάδες από τον εντοπισμό της 54χρονης Μαρίας και του 26χρονου γιου της, Ολύμπιου, μέσα σε λίμνη αίματος στο σπίτι τους στον Λόγγο, τα νέα επιστημονικά δεδομένα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έρχονται να ρίξουν φως, αλλά ταυτόχρονα να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο το σκηνικό του εγκλήματος.
Η ανακάλυψη «ορφανού» DNA, από τρίτο άτομο στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στον διπλό φόνο έχει προσθέσει νέες διαστάσεις στην υπόθεση. Οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα του ατόμου που συνδέεται με τα γενετικά αποτυπώματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της γυναίκας, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού, επιμένει να αρνείται κάθε εμπλοκή, υποστηρίζοντας το σενάριο της αλληλοεξόντωσης μεταξύ μάνας και γιου – μια εκδοχή, ωστόσο, που έχει ήδη καταρριφθεί από τις Αρχές.
Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο των τελευταίων ωρών αφορά τα αποτελέσματα των εξετάσεων γενετικού υλικού. Σύμφωνα με τα εργαστηριακά ευρήματα, στα νύχια της 54χρονης μητέρας εντοπίστηκε DNA του γιου της, γεγονός που πιστοποιεί μια μορφή έντονης αλληλεπίδρασης ή πάλης μεταξύ τους πριν από το μοιραίο τέλος.
Αντίθετα, δεν βρέθηκε ίχνος γενετικού υλικού του 65χρονου κατηγορουμένου στα νύχια κανενός εκ των δύο θυμάτων, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα έφερε εμφανή αμυντικά τραύματα. Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση του Ιταλού, μέσω του δικηγόρου Νίκου Λιμπάντση, τονίζει ότι ο εντολέας του κοιμόταν και δεν άκουσε τίποτα, ενώ επισημαίνει πως δεν εντοπίστηκε αίμα στο εσώρουχο ή στην πετσέτα του 65χρονου, ούτε δικό του DNA στα όπλα του εγκλήματος.
Στο μαχαίρι και στο πυροβόλο όπλο ανιχνεύθηκε DNA των θυμάτων (καθώς και ενός τρίτου προσώπου στο όπλο), αλλά παραδόξως κανένα απολύτως δακτυλικό αποτύπωμα, γεγονός που μαρτυρά ότι τα φονικά όπλα είτε σκουπίστηκαν σχολαστικά είτε χρησιμοποιήθηκαν με γάντια.
Εν αναμονή πιο εξειδικευμένων εξετάσεων
Ωστόσο, οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των πιο εξειδικευμένων εξετάσεων και αξιολογούν νέες μαρτυρίες. Παράλληλα, σύμφωνα με τη Μαρία Ιατροπούλου, επίσης δικηγόρο του 65χρονου κατηγορούμενου, στο συγκεκριμένο φλόμπερ – με το οποίο δολοφονήθηκε ο 26χρονος, αφού δέχτηκε σφαίρα στον κρόταφο – έχει επιβεβαιωθεί ήδη το DNA και της 54χρονης αλλά και του γιου της. Το όπλο ελέγχεται και για DNA τρίτου ατόμου. Ωστόσο, όπως είπε, DNA τρίτου προσώπου έχει βρεθεί σε κάποια άλλα αντικείμενα…



