ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, συμπροσευχομένου του Σεπτού Γέροντος Μητροπολίτου από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, παρουσία πλήθος πιστών, στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίων Πάντων Αιγίου.
Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε κοινό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προαπελθόντων Αρχιερέων, Ιερέων, Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της πόλης του Αιγίου, καθώς και πάντων των κεκοιμημένων συμπολιτών.
Κατά την ομιλία του, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας τονίζοντας πως συνδέεται με την ημέρα των Αγίων Πάντων. Όπως είπε, ΄΄πέρασε μία εβδομάδα όπου η Αγία μας Εκκλησία και όλος ο Ορθόδοξος κόσμος, εόρτασε την Πεντηκοστή, λαμβάνοντας την ευλογία του Αγίου Πνεύματος, του τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος το οποίο μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, θα οδηγεί, θα συνετεί και θα διδάσκει στον λαό την αλήθεια του Τριαδικού Θεού, αλλά και θα φροντίζει όλους μας ώστε να προχωράμε αυτόν τον δρόμο, στον επίγειο κόσμο με υπομονή, έχοντας τα μάτια μας στραμμένα στον Ιησού Χριστό. Το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα μας ομιλεί για τους Αγίους της Εκκλησίας μας οι οποίοι ήταν άνθρωποι απλοί αλλά αγάπησαν τον Θεό και αψήφησαν τα προβλήματα της ζωής και τα βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθησαν και θυσιάστηκαν για τη δόξα του Ιησού μας Χριστού΄΄.

«Ο κόσμος είναι εφήμερος – Όλοι θα κριθούμε από τον Κύριο»
Μίλησε ακόμη για την Αγιογραφία του κοσμεί την είσοδο του Ιερού Ναού που απεικονίζει τους Αγίους και του Οσίους της Εκκλησίας, τους Αποστόλους, τα Τάγματα των Αγγέλων καθώς και τη γη, τη θάλασσα να ξερνούν τους ανθρώπους που είχαν καταποντιστεί και αυτό –σύμφωνα με τον Μητροπολίτη – δηλώνει ότι κατά τη Δευτέρα Παρουσία, με άλλο πνεύμα κι άλλο σώμα, όλοι θα έρθουμε να πάρουμε από τον Χριστό μας, τον δίκαιο κριτή του αντίτιμο του δώρου. Δηλαδή αυτό που μας αξίζει, με βάση τον βίο μας. ΄΄Ήρθαμε στο τελευταίο σπίτι μας εδώ στην άκρη του Αιγίου, όπου βρίσκονται τα κεκοιμημένα πρόσωπα των γονέων μας, των αδελφών μας και όλων όσοι έφυγαν από αυτό τον κόσμο και βρίσκονται στον ουρανό, να προσευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας έτσι ώστε ο Θεός μας να τους αναπαύει. Επίσης, να κοιτάξουμε τα μνήματα ώστε να αντιληφθούμε το πόσο εφήμερος είναι αυτός ο κόσμος. Άρα μέσα από τον αγώνα της ασκήσεως και μέσα από την επικοινωνία με τον Χριστό μας, θα πρέπει ο καθένας από εμάς να προετοιμάζεται γι’ αυτό όμορφο ταξίδι, καθώς αυτό συνεχίζεται ως τη Βασιλεία του Θεού΄΄, τόνισε ακόμη ο Σεπτός Ποιμενάρχης, καλώντας τους πιστούς να προετοιμάζουν την ψυχή και το σώμα τους μέσα από την εκκλησιαστική τους επικοινωνία, μέσα από τα ιερά μυστήρια, τη μετάνοια, την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία, «ώστε ο Χριστός να ανοίξει σε όλους την αγκαλιά Του όταν φύγουμε από αυτό τον κόσμο και να γίνουν κι εμείς Άγιοι της Εκκλησίας μας, όπως έγιναν όλοι αυτοί που σήμερα τιμούμε και εορτάζουμε», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.



