background img
banner
banner

Από τους κορυφαίους της Εθνικής Παίδων ο Αιγιώτης Μάριος – Αναστάσιος Καραβασίλης

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ OΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

Η Εθνική Παίδων U16 γνώρισε την πρώτη της ήττα στο διεθνές τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, χάνοντας 76‑71 από την Κροατία. Στις τάξεις της ελληνικής ομάδας ξεχώρισε ο νεαρός Αιγιώτης Μάριος‑Αναστάσιος Καραβασίλης του Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος αγωνίστηκε με το Νο 12 και πραγματοποίησε μία ακόμη ώριμη εμφάνιση.

Ο 16χρονος δίμετρος πάουερ φόργουορντ – σέντερ (γεν. 24/4/2010) ήταν ο δεύτερος ριμπάουντερ της Εθνικής με 8 ριμπάουντ και ο δεύτερος σκόρερ με 11 πόντους, πίσω από τον Θανάση Σπανούλη, γιο του Βασίλη Σπανούλη, που σημείωσε 17.

Η εικόνα του αγώνα

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο (20‑19), όμως η Κροατία ανέτρεψε την κατάσταση στο δεύτερο (42‑32). Η Εθνική αντέδρασε στο τρίτο δεκάλεπτο (57‑59), αλλά στο φινάλε οι Κροάτες ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη με 76‑71.

Δεκάλεπτα: 20‑19, 42‑32, 57‑59, 71‑76

Ελλάδα (Μισιακός): Μοναμά 9, Σπανός 4 (10ρ.), Σπανούλης 17 (3), Καραβασίλης 11, Μπάρλος, Καψάλης 6, Διαμάντης 3 (1), Χαραλαμπίδης 10 (1), Χριστοδούλου 2, Πεππές 2, Αδαμόπουλος 2, Σασλόγλου 5 (1)

Οι προηγούμενες νίκες της Εθνικής

Στα δύο πρώτα παιχνίδια του τουρνουά η Εθνική είχε πετύχει ισάριθμες νίκες απέναντι στην «οικοδέσποινα» Τουρκία (65‑55) και τη Λετονία (90‑83). Σε αμφότερες τις αναμετρήσεις ο Μάριος‑Αναστάσιος Καραβασίλης ήταν ξανά από τους κορυφαίους, επιβεβαιώνοντας ότι το μέλλον του στο ελληνικό μπάσκετ διαγράφεται λαμπρό, εφόσον συνεχίσει την εξέλιξη που ήδη δείχνει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr