background img
banner
banner

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου για τη νέα εθνική πολιτική νερού

«ΖΗΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ»

Ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας χαρακτήρισε την επάρκεια του νερού η Χριστίνα Αλεξοπούλου, τ. Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η κ. Αλεξοπούλου τόνισε ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε μια νέα εθνική πολιτική για το νερό, με ενιαίο σχεδιασμό, καλύτερο συντονισμό και παρεμβάσεις που ενισχύουν τον δημόσιο χαρακτήρα του, ώστε να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα και η ποιότητά του απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

«Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται»

Η Βουλευτής υπογράμμισε ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται. Αντίθετα, όπως ανέφερε, ο δημόσιος χαρακτήρας του ενισχύεται μέσα από:

  • την κατάργηση του κατακερματισμού στη διαχείριση,
  • την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ,
  • την επιτάχυνση έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας,
  • την ενίσχυση της διαφάνειας,
  • την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συνταγματική κατοχύρωση του νερού ως δημόσιου αγαθού

Η κ. Αλεξοπούλου υπενθύμισε ότι κατά τη Συνταγματική Αναθεώρηση είχε καταθέσει πρόταση για τη συνταγματική κατοχύρωση του νερού ως δημόσιου αγαθού, επισημαίνοντας ότι η προστασία του πρέπει να αποτελεί διαχρονική υποχρέωση της Πολιτείας, πέρα από κυβερνήσεις και κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Όπως σημείωσε, η πρόταση αυτή υπηρετεί την ίδια φιλοσοφία με τη σημερινή μεταρρύθμιση: υπεύθυνη διαχείριση, σύγχρονες υποδομές και ισχυρό δημόσιο πυλώνα.

Στο επίκεντρο η Αχαΐα – Έργα στρατηγικής σημασίας

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην Αχαΐα, τονίζοντας ότι η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του νομού, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε:

  • την επέκταση του αρδευτικού δικτύου από το φράγμα Πηνειού για τον κάμπο της Δυτικής Αχαΐας,
  • τη βέλτιστη αξιοποίηση του φράγματος Πείρου–Παραπείρου, ώστε να εξασφαλιστεί περισσότερο πόσιμο νερό για τους Δήμους της περιοχής.

Κριτική στην αντιπολίτευση

Η κ. Αλεξοπούλου άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι αντί να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, επέλεξε «κινδυνολογία» και αβάσιμους ισχυρισμούς περί ιδιωτικοποίησης και «ξεπουλήματος».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr