background img
banner
banner

Όμορφη βραδιά επικοινωνίας, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Γ.Ε.- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ

Με φόντο τη θάλασσα, το δροσερό αεράκι, το απαλό φως του καλοκαιρινού δειλινού και τη ζεστή παρουσία πολλών γυναικών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 1η Ιουλίου, η καλοκαιρινή συνάντηση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παραρτήματος Αιγίου στο κατάστημα «Baia», στην παραλία Αιγίου. Ήταν όμορφη βραδιά επικοινωνίας, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, λίγο πριν τα μέλη και οι φίλες της Ε.Γ.Ε. αποχαιρετιστούν για το καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας της Ε.Γ.Ε. στη Ναύπακτο με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις επιπτώσεις της στις γυναίκες, από την Πρόεδρο του Παραρτήματος Αιγίου Ευαγγελία (Λίτσα) Γιαννοπούλου. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ΤΝ είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας, ότι υπάρχουν νέες δυνατότητες που ανοίγονται όπως στην υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την εργασία, αλλά και κίνδυνοι για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Όπως είπε, η Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί νέες προκλήσεις για τις γυναίκες. Η αυτοματοποίηση σε επαγγέλματα γραφείου , πλήττει περισσότερο τις γυναίκες. Οι έμφυλες ανισότητες που προϋπήρχαν στην αγορά εργασίας και το ψηφιακό χάσμα, η τηλεργασία με συνεχή παρακολούθηση κ.ά. αποτελούν κίνδυνο για τις εργαζόμενες αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα με εκπαίδευση επανεκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση καθώς και ηθικούς κανόνες.

Ενημέρωσε ότι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και η Καταστατική Συνέλευση για τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού της Ε.Γ.Ε, θα γίνουν στην Αθήνα τον 10 και 11 Οκτωβρίου.

Να μπει ο όρος «γυναικοκτονία» στον Ποινικό Κώδικα

Στάθηκε επίσης στις γυναικοκτονίες που συγκλονίζουν την Ελλάδα αλλά και την περιοχή. Εξήγησε γιατί η Ε.Γ.Ε επιμένει να μπει ο όρος «γυναικοκτονία» στον Ποινικό Κώδικα, μαζί με πολλές άλλες γυναικείες οργανώσεις που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συζήτηση για την αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» στον Ποινικό Κώδικα. Όσες τοποθετήθηκαν, όπως η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά και η ιστορικός, πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α. Βάνα Μπεντεβή, εξήγησαν ότι ο όρος πρέπει να μπει στον Ποινικό Κώδικα για να γίνει ορατό το πρόβλημα, να μετρηθεί και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα από την Πολιτεία.

Δελτίο δράσεων

Για τις δράσεις του Παραρτήματος Αιγίου, από τον Ιανουάριο έως τώρα, οι παρευρισκόμενες ενημερώθηκαν με το 3ο Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων του Παραρτήματος, που μοιράστηκε σε όλες.

Κοιτάζοντας τις σελίδες του, συνειδητοποίησαν πόσα πολλά μπορούν να γίνουν όταν οι γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους με όραμα, επιμονή και συνεργασία.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη ζωή των γυναικών

Οι παρευρισκόμενες βρήκαν πολύ ενδιαφέρον το θέμα της ΤΝ και είπαν ότι δεν πρέπει να τη φοβηθούμε αλλά να εκπαιδευτούμε ώστε να γίνει βοηθός μας με κριτική ματιά.

Πάνω απ’ όλα, όμως, ήταν μια βραδιά συντροφικότητας. Μια βραδιά γεμάτη χαμόγελα, συζητήσεις, νέες ιδέες και αισιοδοξία. Μια υπενθύμιση ότι η δύναμη της συλλογικότητας βρίσκεται στις ανθρώπινες σχέσεις που χτίζουμε και διατηρούμε.

΄΄Ευχαριστούμε θερμά όλες τις γυναίκες που βρέθηκαν κοντά μας, καθώς και τις εκπροσώπους των τοπικών φορέων και τον Σύλλογο Γυναικών Μελισσίων «Ελπίδα», που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας. Επίσης την Κατερίνα Αποστολοπούλου του «Baia» για τη φιλική εξυπηρέτηση. Φεύγουμε για το καλοκαίρι με νέες ιδέες, νέες σκέψεις και ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για δράση. Η συνάντηση μας υπενθύμισε ότι όταν οι γυναίκες συναντιούνται, συζητούν και συνεργάζονται, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο γύρω τους!΄΄, αναφέρεται εκ μέρους της κ. Γιαννοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr