ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΠΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ
Η αστυνομική έρευνα για το κύκλωμα των τηλεφωνικών απατών συνεχίζεται με νέα εξιχνίαση, που συνδέεται άμεσα με το πρόσφατο περιστατικό του «μαϊμού λογιστή» στην Αιγιάλεια. Οι αρχές εντόπισαν ακόμη μία περίπτωση, με δράστη τον ήδη συλληφθέντα άνδρα, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος φέρεται να απέσπασε από ηλικιωμένη κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την προανάκριση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας και Μεσολογγίου, η απάτη σημειώθηκε στις 30 Ιουλίου 2026 στο Μεσολόγγι. Άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκα, παρουσιάστηκε ως «λογιστής» και με προσχήματα την έπεισε να μεταβεί έξω από επιχείρηση της περιοχής. Εκεί, παρέδωσε στον συλληφθέντα ένα κουτί με κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Η συμμετοχή του δράστη στην υπόθεση ταυτοποιήθηκε μέσα από αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού. Ο άνδρας είχε τον ρόλο του εισπράκτορα, παραλαμβάνοντας τα τιμαλφή από τα θύματα.
Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, είχε συγκροτήσει εγκληματική ομάδα το τελευταίο δεκαήμερο. Στο διάστημα αυτό, φέρονται να διέπραξαν συνολικά έξι περιπτώσεις απατών – τέσσερις τετελεσμένες και δύο απόπειρες – σε περιοχές της Αιγιαλείας. Η μεθοδολογία τους ήταν σταθερή: τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούνταν τους «λογιστές» και ζητούσαν να τοποθετηθούν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή έξω από την οικία, δήθεν για «καταγραφή από δορυφόρο».
Με τη νέα υπόθεση στο Μεσολόγγι, οι εξιχνιασμένες περιπτώσεις ανέρχονται πλέον σε επτά, ενώ το συνολικό παράνομο όφελος της οργάνωσης φτάνει τις 269.500 ευρώ.
Η συμπληρωματική δικογραφία για τον συλληφθέντα θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας / Παράλληλη έδρα Αιγίου.



