background img
banner
banner

Αυτοψία της «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» στις πυρόπληκτες περιοχές

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», με επικεφαλής τον Χρήστο Γούτο, πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές της Δυτικής Αιγιάλειας που επλήγησαν από τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά. Στόχος ήταν η άμεση καταγραφή των ζημιών και η επαφή με κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης συνόδευσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασιλική Ψυχράμη, Γεώργιος Μεντζελόπουλος, Ανδρέας Νιγιάννης και το μέλος της παράταξης Βαγγέλης Παρασκευόπουλος.

Πρώτος σταθμός ήταν η Δημοτική Κοινότητα Νεραντζιών, όπου ο πρόεδρος Σπύρος Κούτουλας ενημέρωσε αναλυτικά το κλιμάκιο και το συνόδευσε σε εκτενή αυτοψία στις πληγείσες εκτάσεις. Η παράταξη τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση και την πλήρη ενημέρωση.

Στη συνέχεια, η περιοδεία συνεχίστηκε σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές, με κατάληξη στη Δημοτική Κοινότητα Αρραβωνίτσας. Εκεί, ο πρόεδρος Γιώργος Μελισσάρης ξενάγησε τα μέλη της παράταξης στα σημεία που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ οι κάτοικοι περιέγραψαν τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Η εικόνα που αντίκρισε το κλιμάκιο ήταν ιδιαίτερα αποκαρδιωτική: χιλιάδες στρέμματα φυσικού πλούτου έχουν χαθεί, ενώ οι ζημιές σε ελαιώνες, σταφιδαμπέλους και αμπέλια είναι ανυπολόγιστες, πλήττοντας σοβαρά τον πρωτογενή τομέα και το εισόδημα εκατοντάδων οικογενειών.

Στήριξη στους πυρόπληκτους και άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο και Πολιτεία

Ο Χρήστος Γούτος τόνισε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων κατοίκων.

«Ο Δήμος Αιγιαλείας οφείλει να σταθεί άμεσα αρωγός στους συμπολίτες μας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που του παρέχει η νομοθεσία, διευκολύνοντας τους πληγέντες και συντονίζοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασης», σημείωσε.

Παράλληλα, κάλεσε την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα:

  • στην αποζημίωση της φετινής παραγωγής που χάθηκε λίγο πριν τη συγκομιδή
  • στην πλήρη αποζημίωση της κατεστραμμένης αγροτικής και υλικοτεχνικής υποδομής
  • στη διασφάλιση εισοδήματος των πυρόπληκτων παραγωγών μέχρι την επαναφορά των καλλιεργειών
  • στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων για την προστασία οικισμών και καλλιεργειών

Η παράταξη εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη προς το Πυροσβεστικό Σώμα, τα πεζοπόρα και εναέρια τμήματα, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας, τους χειριστές μηχανημάτων και όλους όσοι έδωσαν μια άνιση μάχη απέναντι στις φλόγες, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Ο Γούτος υπογράμμισε ότι η πλήρης αποτίμηση της καταστροφής, όταν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πρέπει να αποτελέσει τη βάση για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό πρόληψης και θωράκισης, ώστε η περιοχή να μην ξαναβιώσει αντίστοιχες τραγικές καταστάσεις.

Η «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους και στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, διεκδικώντας άμεσες λύσεις και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την επόμενη ημέρα της Δυτικής Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr