background img
banner
banner

Ενίσχυση δασοπυρόσβεσης με τέσσερις νέες υδατοδεξαμενές στην Αχαΐα

Μετά την ομόφωνη έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και την πρόσφατη υπογραφή του συμφωνητικού με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας προχωρά με ταχύ ρυθμό στην εγκατάσταση τεσσάρων πλήρως εξοπλισμένων υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας. Για την έναρξη της εργολαβίας συνεργάστηκαν στενά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο Πάτρας και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και της Π.Ε. Αχαΐας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη να κάνει λόγο για «άριστη συνεργασία και ταχύτητα» όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι δεξαμενές είναι ανοικτού τύπου, χωρητικότητας 80 τόνων η καθεμία, και θα εξυπηρετούν τόσο τα επίγεια όσο και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, καθώς και τα υδροφόρα οχήματα που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης. Η σύνδεσή τους με το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης θα επιτρέπει άμεση αναπλήρωση σε ώρα ανάγκης.

«Επενδύοντας στην πρόληψη»

Ο κ. Ζαΐμης τόνισε ότι οι δεξαμενές θα τοποθετηθούν στα Σελλά και τα Λατσέικα του Δήμου Πατρέων, στο Βασιλικό του Δήμου Ερυμάνθου και στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, ενισχύοντας ουσιαστικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών. Ευχαρίστησε θερμά την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για «μια σημαντική πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», επισημαίνοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία των τοπικών κοινωνιών.

Σημαντική χαρακτηρίζει τη συμβολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος «στηρίζει διαχρονικά κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την πολιτική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών», καθώς και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Άννας Μαστοράκου, που συνέβαλε καθοριστικά στη συνεργασία με την εταιρεία και την ολοκλήρωση της δωρεάς. «Θωρακίζουμε την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, επενδύοντας στην πρόληψη», καταλήγει ο κ. Ζαΐμης.

«Η συνεργασία μπορεί να δώσει λύσεις»

Η κα. Μαστοράκου υπογραμμίζει ότι η προστασία από φυσικές καταστροφές είναι ζήτημα ανθρώπινης ζωής, υγείας και ασφάλειας, τονίζοντας πως η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να προσφέρει λύσεις με πραγματικό αποτύπωμα όταν υπηρετεί το κοινό καλό. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πρόληψη, στην ετοιμότητα και στην προστασία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας», αναφέρει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr