ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΧΕΛΜΟΥ
Τη Δεσποτική Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου τίμησαν κλήρος και λαός στη Ζαρούχλα της Ανατολικής Αιγιάλειας, στις παρυφές του Χελμού. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, χοροστάτησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ενώ στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε πλήθος πιστών.
Την παραμονή τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, ενώ την Πέμπτη, ανήμερα της εορτής, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη κ. Νεκταρίου, Πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Παρουσία φορέων και εκπροσώπων
Στην εορτή παρέστησαν η πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ακράτας – Αιγείρας Ανδρέας Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, η πρόεδρος της Κοινότητας Ζαρούχλας Αριάδνη Χαντζή και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης, απευθυνόμενος στους παριστάμενους, εγκωμίασε τον ιερέα, τους υπεύθυνους του ναού και την πρόεδρο της κοινότητας για τις προσπάθειές τους, εκφράζοντας θερμές ευχές ενόψει της μεγάλης εορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Πάνδημη λιτάνευση της εικόνας συνοδεία Φιλαρμονικής και συμμετοχή πλήθους πιστών
Ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας του Σωτήρος Χριστού, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ακράτας – Αιγείρας, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τους δρόμους της Ζαρούχλας.
Η πρόεδρος της Κοινότητας εξέφρασε στο Protionline.gr την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ευχαριστώντας όσους βρέθηκαν στο χωριό αυτό το διήμερο.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτάνευση της Εικόνας, προσφέρθηκε κέρασμα καφέ, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στους προσκεκλημένους, σε κλίμα φιλοξενίας και χαράς.





