background img
banner
banner

Ούριος άνεμος… για την Άκολη που «βούλιαξε» από κόσμο!

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κάτι το καθημερινό σχεδόν ελαφρύ βοριαδάκι, κάτι η ομορφιά του τοπίου και η προσεγμένη από κάθε άποψη παραλία, κάτι η πληρότητα παροχής υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις, η Άκολη φέτος… έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού παρουσίασε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από κάθε άλλη χρονιά.

Εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά έβρισκαν δροσιά στα καταγάλανα νερά της και απολάμβαναν καφέ, φαγητό ή ποτό στα μαγαζιά της, με το συμπέρασμα να είναι ένα: Ο οικισμός έρχεται να κάνει το κάτι παραπάνω και να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καλοκαιρινή Αιγιάλεια. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τη Δημοτική Κοινότητα Ροδοδάφνης, με τις παρεμβάσεις που στόχευαν στον εξωραϊσμό και τη συμπλήρωση σε όλα αυτά που η φύση χάρισε απλόχερα στην τοποθεσία.

Κι αν δεν υπήρχαν αυτοί που κατά καιρούς καταστρέφουν δεντράκια και υποδομές, τότε σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη πιο πλούσιο. Επιπλέον, το Συμβούλιο Κοινότητας με τις παρεμβάσεις του πέτυχε και κάτι ακόμη. Επιμήκυνε την επισκέψιμη παραλία κάνοντας και το ανατολικό άκρο περισσότερο ελκυστικό. Κάπως έτσι… υπήρχε χώρος για όλους!

Αξιοποίηση και της ανατολικής πλευράς

΄΄Ήταν μία πολύ επιτυχημένη χρονιά και από τουρισμό και από ντόπιους επισκέπτες και από την εξυπηρέτηση των μαγαζιών. Η θάλασσα ήταν απάνεμη σχεδόν σε καθημερινή βάση, ο κόσμος την απόλαυσε με ασφάλεια με τη ναυαγοσώστρια να είναι παρούσα και να επιβλέπει για παν ενδεχόμενο κι εμείς προσπαθήσαμε από την πλευρά μας για το καλύτερο επιτυγχάνοντας να «τραβήξουμε» την παραλία και προς τη δεξιά πλευρά, με δεντράκια – ελπίζουμε να τα αφήσουν να ζήσουν γιατί τα κατέστρεψαν και τα ξαναφυτέψαμε– με περισσότερα ντους, δίνοντας ταυτόχρονα βαρύτητα και στην καθαριότητα΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος.

Ως προς τους λόγους που η Άκολη απόλαυσε τόσο μεγάλη δημοφιλία, ο κ. Παλαιολογόπουλος είπε πως ο τουρισμός αυξήθηκε διότι η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη, κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα και αποτελεί μία προσιτή από οικονομικής άποψης επιλογή. Ένα μεγάλο ατού για την περιοχή αποτελούν τα πάρκινγκ που χωρούν πολύ μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων και δύνανται να εξυπηρετήσουν όλους τους επισκέπτες. ΄΄Ο κόσμος πάρκαρε και έκανε μπάνιο ακριβώς δίπλα χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί πολύ. Για κάποιους αυτό είναι σημαντικό΄΄, είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας πως όλοι του μετέφεραν τα καλύτερα και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Γιώργος Παλαιολογόπουλος, Γιάννης Τηνιακός, Πέτρος Δαδιώτης

Οι συναυλίες έφεραν ακόμη περισσότερο κόσμο

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του φετινού καλοκαιριού για την Άκολη, ήταν ότι παρουσίαζε κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τις βραδινές ώρες. Πέρα από τα καταστήματα, σε αυτό συνετέλεσε και η πραγματοποίηση συναυλιών, με το «Μάτι» να αποτελεί το ιδανικό σημείο. Τεράστιας ανταπόκρισης έτυχε τόσο η συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, όσο η «Γιορτή του θράψαλου» και βέβαια το μεγάλο το Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής «Dream Away Music Festival» που υπόσχεται πολλά και για το μέλλον.

Τόπος ιδανικός για όλους!

Κατά κοινή ομολογία, η διασκέδαση στην Άκολη κάλυψε όλα τα γούστα, όπως τονίζει στo Protionline.gr ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας Άκολης Πέτρος Δαδιώτης. ΄΄Η Άκολη έχει να παρουσιάσει ένα κάτι παραπάνω από τις άλλες παραλίες κι αυτό «μεταφράστηκε» φέτος σε προτίμηση. Η παραλία «βούλιαξε» από κόσμο και όλοι απόλαυσαν την πληρότητα των παροχών. Είναι ένας τόπος που τα συνδυάζει όλα. Και ομορφιά τοπίου και πολύ προσεγμένα καταστήματα, με πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα. Επίσης, εκτός από τους παραθεριστές και τουρίστες, επί το πλείστον από την Αθήνα, η Άκολη προσέλκυσε όλους τους Αιγιαλείς ενώ είχε σε καθημερινή βάση επισκέπτες και από την Πάτρα. Και βέβαια έρχεται κανείς στην περιοχή χωρίς να σκεφτεί πού θα παρκάρει αφού για όλους υπάρχει μία θέση΄΄, σημείωσε ο κ. Δαδιώτης, παρατηρώντας ότι φέτος υπήρξαν και πολλές βάρκες εν συγκρίσει με προηγούμενες χρονιές ενώ έκαναν την εμφάνισή τους και μεγάλα σκάφη. ΄΄Σαν σύλλογος προσπαθούμε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε, μαζί με τις προσπάθειες της Κοινότητας, να διατηρούμε την παραλία μας καθαρή, ο παραλιακός δρόμος να μην έχει σκουπίδια, τα καλάθια να καθαρίζονται, να υπάρχει παντού φως το βράδυ. Νομίζω πως οι προσπάθειες όλων… έπιασαν τόπο και πιστεύω πως φέτος μπήκαν οι βάσεις για ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τα επόμενα χρόνια΄΄, πρόσθεσε ο κ. Δαδιώτης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr