background img
banner
banner

Η «λύτρωση» για τον Λύτρα και για άλλους… κατηγορούμενους.

Του ΓΙΑΝΝΗ Σ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Και τώρα τι έχουν να πουν οι… αδαείς; Ο βίαιος δικηγόρος δεν «κρατείται προσωρινά» πλέον, αφού εκρίθη από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο ότι το δήθεν κακούργημα είναι πλημμέλημα. Και έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλακίσεώς του. Οι σώφρονες νομικοί είχαν (είχαμε) εξαρχής υποστηρίξει ότι η υπόθεση είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Με «τραβηγμένα από τα μαλλιά» νομικό χαρακτηρισμό της πράξης για να ικανοποιηθεί το αδηφάγο κοινό και οι τηλεοπτικοί «εισαγγελείς», η αρχική κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, κατέπεσε πριν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο.

Και πολύ ορθώς, αφού η αντικειμενική υπόσταση της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» ήταν οφθαλμοφανές, ότι δεν επληρούτο. Με απλά- μη νομικά λόγια- δεν μπορούσε να σταθεί, αφού ήταν φανερό ότι επρόκειτο περί επικίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα). Μεγάλη διαφορά… Είχα γράψει άρθρο τότε με τον τίτλο «Η λύτρωση» από τον… Λύτρα!» Μια κυρία εκ Πατρών διαβάζοντας μόνον τον τίτλο προφανώς και χωρίς να καταλάβει τα εισαγωγικά και τις τελίτσες, μου έδωσε συγχαρητήρια, αλλά όταν της εξήγησα ότι ο τίτλος ήταν ειρωνικός, κατσούφιασε!

Φίλος εξ Αθηνών, μου είπε μετέπειτα τον πραγματικό λόγο του- ούτως ή άλλως- καταδικαστέου ξυλοδαρμού της συζύγου του, ο οποίος λόγος περιλαμβάνεται μάλιστα σε φωτογραφία (από το κινητό) στην δικογραφία! Γι αυτό πρέπει να μην σπεύδουν οι ποικίλοι αναρμόδιοι «εισαγγελείς» της T.V. και μερίδες του Τύπου του κλασσικού να καταδικάζουν χωρίς δίκη τον οποιοδήποτε κατηγορούμενο! Είτε είναι ο Λύτρας είτε είναι ένας αλύτρωτος από τις εμπαθείς κατηγορίες τους μερικές φορές. Διότι η λύτρωση επέρχεται, εν τέλει, με την απόφαση του αρμόδιου Δικαστηρίου και μάλιστα την τελεσίδικη!


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr