background img
banner
banner

Ενημέρωση για το Συμβουλευτικό Κέντρο και τη δράση της Ε.Γ.Ε.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συνάντηση ενημέρωσης για το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Αιγιαλείας και για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Ε.Γ.Ε στην Καρδίτσα, που συγκάλεσε το απόγευμα της Κυριακής, η Ένωση Γυναικών Ελλάδας- Παράρτημα Αιγίου. Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική καθώς στο κατάστημα «Vostizza» στα Υψηλά Αλώνια συγκεντρώθηκαν γυναίκες κάθε ηλικίας προκειμένου να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος Ουρανία Κοττά -Κακαβάνη ευχαρίστησε τις παρευρισκόμενες και εκ μέρους του παραρτήματος, τον Δήμαρχο και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, καθώς και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, που έκαναν δεκτή την εμπεριστατωμένη πρόταση της Ε.Γ.Ε. Αιγίου για ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και μετά από πολλές δυσκολίες έφτιαξαν μια δομή κοινωνικής πρόνοιας απαραίτητη στον Δήμο Αιγιαλείας.

«Πόρτα ανοιχτή» για όλες τις γυναίκες

Τη σχετική ενημέρωση για το Συμβουλευτικό Κέντρο έκανε η κ. Γιδά, που αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε σαν ιδέα από το Παράρτημα Αιγίου της Ε.Γ.Ε. που ζήτησε από τον δήμο να προχωρήσει στη δημιουργία αυτής της δομής. ΄΄Αμέσως είπαμε στον δήμο και πρώτος από όλους ο δήμαρχός μας, ότι αυτό πρέπει να γίνει γιατί είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία. Έτσι το συμπεριλάβαμε σαν παράταξη και στο πρόγραμμά μας και ήταν μία δέσμευση ότι θα υλοποιηθεί. Είμαι πολύ ικανοποιημένη που το πραγματοποιήσαμε και θα παρέχει βοήθεια στις γυναίκες του δήμου μας΄΄, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γιδά που παρουσίασε και τα ενημερωτικά φυλλάδια για το Συμβουλευτικό Κέντρο.

΄΄Ευχαριστούμε τις φίλες και τα μέλη του παραρτήματος Αιγίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, που παρευρέθηκαν στη συνάντηση ενημέρωσης. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Αιγιαλείας λειτουργεί για κάθε γυναίκα που έχει ανάγκη συμβουλευτικής υποστήριξης, είτε λόγω έμφυλης βίας, είτε βρίσκεται σε κατάσταση ανεργίας. Στελεχώνεται από εξειδικευμένες επιστημόνισσες (κοινωνιολόγο, κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο και νομικό ) που παρέχουν υπηρεσίες Συμβουλευτικής δωρεάν, με έξοδα του Δήμου μας. Βρίσκεται στην οδό Αναπαύσεως 6. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2691068199΄΄, μετέφερε η γενική γραμματέας της Ε.Γ.Ε. Λίτσα Γιαννοπούλου.

“Μητρότητα: φυσική και υποβοηθούμενη/ υιοθεσίες” το θέμα της φετινής Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

Η κ. Γιαννοπούλου μίλησε για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Ε.Γ.Ε, που φέτος θα γίνει στην Καρδίτσα στις 19 Οκτωβρίου, με θέμα “Μητρότητα: φυσική και υποβοηθούμενη/ υιοθεσίες “ . Αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις που κατέθεσε το παράρτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, τον Ιούνιο, που περιλαμβάνουν πολιτικές και μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών για τη δημιουργία οικογένειας και τεκνοποίησης σε νεώτερη ηλικία, όπως σταθερή εργασία, καλυτεροι μισθοί, χαμηλα ενοίκια καθώς και μέτρα εναρμόνισης της οικογενειακής με την εργασιακή ζωή, όπως περισσότεροι δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί για μωρά από 3 μηνών και πάνω κ.ά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Μαρία Ιατροπούλου, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Ελευθερία Μαρνέλη, κυρίες από το νεοσύστατο πολιτιστικό Σύλλογο γυναικών Ελαιώνα “ Οι Τρυπιώτισσες “, από τον Σύλλογο Γυναικών Μελισσίων “ Ελπίδα” και από το Σύλλογο Καθαριστριών, καθώς και πολλά μέλη του Παραρτήματος Ε.Γ.Ε. Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr