background img
banner
banner

Ο ΤΟΕΒ Καλαμιά αναμένει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για να ολοκληρώσει τη λιμνοδεξαμενή του

Ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Προορισμός” Κώστας Σπηλιόπουλος «έτρεξε» τις διαδικασίες, μαζί βεβαίως με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Καλαμιά Γιάννη Παπαϊωάννου, ώστε να εκτεθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η δυναμική του έργου, το οποίο βρίσκεται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο, χάρη στις ενέργειες του καλά οργανωμένου ΤΟΕΒ. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μετέφερε στo Protionline.gr ο κ. Σπηλιόπουλος, η πρόθεση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη για να χρηματοδοτηθεί το έργο, υπάρχει, ωστόσο «σκοντάφτει» στις περιορισμένες πλέον δυνατότητες της Περιφέρειας.

Μιλώντας στο Protionline.gr ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλαμιά Γιάννης Παπαϊωάννου, έκανε γνωστό πως το ποσό που αναμένεται ανέρχεται σε 120.000 ευρώ, το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσει, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του. ΄΄Έχουμε έτοιμη τη μελέτη για το υπόλοιπο του έργου. Είναι ήδη έτοιμη η δεξαμενή, υπάρχουν 600 στρέμματα στα οποία έχουν περαστεί λάστιχα, είναι έτοιμο το δίκτυο, ωστόσο απομένει το γαιοΰφασμα και το πλαστικό. Το σημείο του έργου είναι ιδανικό, υπάρχει δεξιά κι αριστερά βουνό και μπροστά βρίσκεται το φράγμα΄΄, είπε ο κ. Παπαϊωάννου, τονίζοντας πως εκτός από την άρδευση, το έργο θα χρησιμεύσει και για την πυρόσβεση. Ακόμη, σημείωσε πως ΄΄θα πέφτουν 110 κυβικά χειμώνα –καλοκαίρι, θα γεμίζει η δεξαμενή και θα ποτίζουν με σταγόνα οι κτηματίες. Επίσης, ο καθένας θα έχει το ρολόι του΄΄.

΄΄Το χωριό μας αποτελείται από νέους ανθρώπους που καλλιεργούν ελιά, σταφίδα, αμπέλια, λεμονιές και αυτές οι καλλιέργειες πρέπει να υποστηριχθούν. Θα είναι ένα νερό που δεν θα έχει κόστος το οποίο όμως σαν ΤΟΕΒ δεν μπορούμε να εκτελέσουμε μόνοι μας. Μην ξεχνάμε ότι χρεώνουμε το νερό μόνο 0,60 ευρώ το κυβικό, πράγμα ου σημαίνει ότι για χίλιους τόνους νερό κάποιος επιβαρύνεται μόνο με 160 ευρώ. Έχουμε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον κ. Φλωράτο που είναι υπεύθυνος για το τεχνικό κομμάτι και με τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και τους συμβούλους του και ελπίζουμε ότι φέτος θα υπάρξει χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλαμιά.
Να σημειωθεί τέλος πως πριν από έξι μήνες μηχανικοί της Περιφέρειας είχαν πραγματοποιήσει αυτοψία στο έργο, δίνοντας θετική εισήγηση για τη χρηματοδότησή του στην Περιφέρεια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr