background img
banner
banner

Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προσχολικής αγωγής

ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ – ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΟΚΤΩ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί άνοιξαν τις πύλες τους στις αρχές του περασμένου μήνα, σαν μία ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά των οικογενειών της Αιγιάλειας, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φύλαξης και προσχολικής αγωγής. Μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 95% των παιδιών για τα οποία είχαν υποβληθεί αιτήσεις και με τις προσλήψεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί, θα γίνουν δεκτά και τα υπόλοιπα, με τον δήμο να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην μείνει κανένα παιδάκι εκτός των δομών του.

Έγκριση των προσλήψεων

Μάλιστα, στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής θα γίνει έγκριση της πρόσληψης οκτώ ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους απασχόλησης, για τη Δομή «Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί» του Δήμου Αιγιαλείας για την υλοποίηση της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» Περιόδου 2024-2025» πρώην «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι προσλήψεις που θα γίνουν αφορούν οκτώ άτομα, ειδικότητας ΠΕ/ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας, ήτοι τέσσερα άτομα, ειδικότητας ΠΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας και τέσσερα ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας και σκοπός είναι η επιλογή του προσωπικού με αξιοκρατικά κριτήρια για την περαιτέρω συνέχιση της λειτουργίας των Δομών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Λιγότερα φέτος τα παιδάκια – Ίσως δεν χρειαστεί η δημιουργία νέου Σταθμού

΄΄Η λειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών – Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έχει ξεκινήσει από τις 2 Σεπτεμβρίου και έχουν καλυφθεί εν μέρει οι θέσεις, καθώς προέκυψαν κάποιες ελλείψεις από προσωπικό που είχε εργαστεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, εργαζόμενοι που είχαν έρθει από άλλες περιοχές της Ελλάδας και τώρα παραιτήθηκαν, αφού συμμετείχαν σε άλλους διαγωνισμούς και έτσι βρέθηκαν πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Ήδη τρέχουν οι διαδικασίες για να αναπληρώσουμε τις κενές αυτές θέσεις, 8 τον αριθμό (ΠΕ και ΤΕ βρεφονηπιοκόμων) και ευελπιστούμε να καλυφθούν το συντομότερο έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να έχουμε το 100% του δυναμικού που χρειαζόμαστε. Έτσι, θα μπορούμε να εναρμονιστούμε και με τις οδηγίες του υπουργείου αλλά και να δουλέψουμε με πληρότητα για αρμοδιότητες που προκύπτουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν έγιναν όλα τα παιδάκια δεκτά, σύμφωνα με τις ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι έχει καλυφθεί το 95% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ενώ το υπόλοιπο 5% θα καλυφθεί με τον ερχομό των νέων εργαζομένων. ΄΄Ευελπιστούμε ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχει διευθετηθεί και αυτό το ζήτημα και θα μπορούμε να δουλέψουμε όπως ακριβώς θέλουμε, εκτιμώ ότι ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των παιδιών βάσει των αιτήσεων, ο κ. Ανδριόπουλος είπε πως ΄΄κατά τη φετινή χρονιά τα παιδάκια στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς είναι λιγότερα, γεγονός που σημαίνει ότι η υπογεννητικότητα κάνει την… εμφάνιση της και στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί ούτως ή άλλως ένα γενικό, μέγιστο πρόβλημα στη χώρα μας.

Η πρόσκαιρη αύξηση στις γεννήσεις τα έτη 2021 και 2022, αποδίδεται στον εγκλεισμό λόγω του κορωνοϊού. Αυτός ήταν και ο λόγος που πέρυσι είχαμε περισσότερα παιδάκια από ό,τι αναμενόταν για αυτό και θέσαμε κάποια συγκεκριμένα κριτήρια βαθμολόγησης προκειμένου να γίνει επιλογή αφού δεν υπήρχε ο τρόπος να καλυφθούν όλες οι θέσεις. Μάλιστα είχαμε σκεφτεί μήπως δημιουργήσουμε έναν νέο παιδικό σταθμό. Η φετινή χρονιά δείχνει ότι δεν θα έχουμε αυτή την ανάγκη αφού οι υπάρχοντες Σταθμοί καλύπτουν. Όπως και να ‘χει εμείς είμαστε έτοιμοι και έχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για να τρέξουμε τις διαδικασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, για την δημιουργία νέου παιδικού σταθμού, αν χρειαστεί΄΄.

Οι δυναμικότητα των Σταθμών

Οι Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αιγιαλείας, λειτουργούν ως εξής:
Α΄ και Β΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Αιγίου με 34 βρέφη και 30 νήπια

Δ΄ Παιδικός – Βρεφονηπιακός Σταθμός Αιγίου με 20 βρέφη και 34 νήπια

Παιδικός – Βρεφονηπιακός Σταθμός Ακράτας (φωτο) με 34 βρέφη και 26 νήπια

Παιδικός Σταθμός Διακοπτού με 40 νήπια

Γ΄ Παιδικός Σταθμός Αιγίου με 31 νήπια.

Η δυναμικότητα μπορεί να αυξηθεί κατά 10% σύμφωνα με το ΦΕΚ 4249/Β΄/5-12-2017.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr