background img
banner
banner

Πολώνεται το κλίμα…

ΠΟΛΑΚΗΣ – ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ – ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ Ο.Μ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΧΑΪΑΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ… ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

Αφού βρήκαν κοινό έδαφος συνεργασίας προκειμένου να στηρίξουν την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, Παύλος Πολάκης και Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσαν και επίσημα την Πέμπτη 26 του μηνός τις υποψηφιότητές τους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αυτή την Τρίτη 1η Οκτωβρίου συνεδριάζει, για πρώτη φορά μετά την καθαίρεση Κασσελάκη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η Νομαρχιακή δεν θα μείνει… απλά στο κείμενο της απόφασης της Κ.Ε. για την καθαίρεση του προέδρου! Εκτιμάται ότι θα συγκαλέσει και τοπικές οργανώσεις μελών (Ο.Μ.) στους δήμους να κρίνουν ανάλογα! Να… καταδικάσουν δηλαδή πράξεις και πρακτικές του πρώην προέδρου (κυρίως με αφορμή όσα ειπώθηκαν στην Κ.Ε. της 8ης Σεπτεμβρίου για “κουκουλοφόρους”) ως ξεκάθαρα διχαστικές και μακριά από την λογική και το παρελθόν της αριστεράς…

Το κλίμα οδεύει προς πόλωση καθώς αναμένονται και οι αντιδράσεις τοπικών στελεχών που είναι δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη. Τα στελέχη αυτά εξακολουθούν να θεωρούν “πραξικοπηματική” την καθαίρεση και προετοιμάζονται ήδη για το Έκτακτο Συνέδριο που έχει ανακοινωθεί για τις 1-3 Νοεμβρίου.

Στο ενδιάμεσο, 19-20 Οκτωβρίου, σε τρεις εβδομάδες, θα έχουμε την εκλογή συνέδρων πιθανότατα χωρίς κάλπες, κατ αναλογία των προσυνεδριακών διαδικασιών που είχαμε τον περασμένο Φεβρουάριο (κάλπες μόνο αν οι υποψηφιότητες που θα κατατεθούν είναι πάνω από το μέτρο 40/1 των μελών που εκλέγουν έναν σύνεδρο).

Τυχαία η κοινή κατάθεση υποψηφιοτήτων;

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, σχολιάζουν στο Protionline.gr ότι η κοινή ημερομηνία κατάθεσης για τις δύο υποψηφιότητες (Πολάκης-Φάμελλος), θα πρέπει να αναζητηθεί στις διεργασίες που προηγήθηκαν της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, πριν την ψηφοφορία που καθαίρεσε τον κ. Κασσελάκη.

Με την κοινή σχεδόν δήλωσή τους οι κ.κ. Πολάκης και Φάμελλος θέλουν πρώτα απ όλα να αποφύγουν την μεταξύ τους αντιπαράθεση και να επικεντρώσουν στον… στόχο που είναι για τους ίδιους αλλά και τους υποστηρικτές τους στην Αχαΐα ο εξής ένας: Στέφανος Κασσελάκης.

“Ο τέως πια πρόεδρος χάνει το πλεονέκτημα όσο παραμείνει εκτός της ‘κομματικής αρένας’, τα επόμενα 24ωρα οι υποψήφιοι πρόεδροι αναμένεται να κλιμακώσουν την πίεση στον εν δυνάμει αντίπαλό τους να ανοίξει τα χαρτιά του!” σχολίαζε στo Protionline.gr στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης δεν αναμένεται να κάνει άμεσα την κίνησή του και αφήνει να εννοηθεί -σε συνεργάτες του- ότι θα αναμένει έως και τα τέλη Οκτωβρίου (να δει πως διαμορφώνεται η κατάσταση με τους συνέδρους και τις τοπικές οργανώσεις…)

Δεν αποκλείεται ο κ. Κασσελάκης να αποφασίσει ακόμη και να αποσυρθεί ή να κάνει νέο κόμμα. Βουλευτές που ανήκουν στην επιρροή του “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο και θεωρούν σίγουρο ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Οι μετρήσεις με του κ.κ. Πολάκη και Φάμελο εξακολουθούν να τον φέρνουν μάλιστα μπροστά.

Όμως, μπροστά στο ενδεχόμενο να εκλεγεί μια Κεντρική Επιτροπή με… εχθρικές διαθέσεις στον πρόεδρο, είναι ο σίγουρο ότι θα “αναγνώσει” με άλλο τρόπο τις μετρήσεις…

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χθες Πέμπτη τέθηκαν θέματα οργανωτικά -προετοιμασίας του Συνεδρίου της 1-3 Νοεμβρίου και οργάνωσης του προσυνεδριακού διαλόγου με εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις μεταξύ των οποίων και η Πάτρα.

Και η συζήτηση για ενδεχόμενη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων προέδρων μπαίνει πλέον επιτακτικά, αν και προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ούτε το θέμα με τις υποψηφιότητες…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr