background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια μαζικά στην κινητοποίηση για την ανεργία!

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Με την συμμετοχή του δήμου Αιγιαλείας, συλλόγων και σωματείων της Αιγιάλειας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 11.00 το πρωί στο Ρίο, η κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει ο δήμος Πατρέων, με αίτημα την καταπολέμηση της ανεργίας. Και πώς θα μπορούσε να λείψει άλλωστε, η Αιγιάλεια από μία τέτοια δράση, από τη στιγμή που τα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή το τελευταίο διάστημα έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ…

Ερωτηθείς από το “protionline.gr” ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, επισήμανε ότι θα είναι παρών στην κινητοποίηση, λέγοντας: ΄΄Όπως και πέρυσι στην αντίστοιχη πρωτοβουλία τού δήμου Πατρέων, έτσι και φέτος θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε την προσπάθεια ενάντια στην ανεργία΄΄.

Κάλεσμα από το Ε.Κ.Α.

Την ίδια στιγμή, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου, δηλώνει την έμπρακτη στήριξή του στην αγωνιστική Πρωτοβουλία τού Δήμου Πατρέων για «Δουλειά για Όλους – Δουλειά με Δικαίωμα» και την προγραμματισμένη Συγκέντρωση στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου την Κυριακή 25 Ιούνη. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ΄΄Όλοι μαζί: Παλεύουμε για Δουλειά για Όλους, για ένα δίκαιο εργασιακό, ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, για καλύτερη Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για ένα Κράτος Δικαίου, για πάγωμα πληρωμής δανείων μέχρι την κατάργηση των μνημονίων για άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους. Παλεύουμε για την κατάργηση των μνημονίων και για τη διαγραφή των χρεών – δανείων (του Ο.Ε.Κ.) στους άνεργους, τους συνταξιούχους και εργαζόμενους. Καλούμε όλους τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες της περιοχής μας, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου την Κυριακή 25 Ιούνη, ώρα 11 το πρωί και να απαιτήσουμε «Δουλειά για όλους. Όλοι μαζί μπορούμε΄΄.

Το Σωματείο Οικοδόμων

Από την πλευρά του, το Σωματείο Οικοδόμων με χθεσινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει: ΄΄Τις καταστροφικές συνέπειες που έχει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής δείχνει η πορεία του κλάδου των κατασκευών. Η ανεργία είναι ίσως το Νο 1 πρόβλημα, και έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Οικοδόμοι και ένα έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό (πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι κ.λπ.) βγήκαν στην ανεργία, είτε μεταναστεύουν, είτε δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Στην Αιγιάλεια, η ολοκλήρωση της κατασκευής της Νέας Εθνικής Οδού αφήνει πλέον πολύ περισσότερους άνεργους και οξύνει ακόμα πιο πολύ αυτή την κατάσταση. Σε μια περίοδο που οι ανάγκες για λαϊκή κατοικία, για έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, για κατασκευαστικά έργα, όπως είναι η κατασκευή παιδικών σταθμών, σχολικών μονάδων, νοσοκομείων κ.λπ., αυξάνονται, η οικοδομική δραστηριότητα έχει φτάσει στο ναδίρ. Κι αυτό γιατί οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, δεν έχουν το αναμενόμενο κέρδος από την κατασκευή νέων οικοδομών – κι ας υπάρχουν σημαντικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, όπως στο Αίγιο είναι χαρακτηριστική η πλειοψηφία των παιδικών σταθμών σε ενοικιασμένα και ακατάλληλα για τη χρήση αυτή κτίρια΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Περιοχές της Αιγιάλειας κινδυνεύουν από πλημμύρες λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων . Πολλά δημόσια κτίρια, που κατασκευάστηκαν πριν το 1982, είναι ευάλωτα σε ένα νέο σεισμό, δεδομένου ότι οι σεισμοί των προηγούμενων χρόνων ήδη τα έχουν καταπονήσει. Είναι λοιπόν άμεσο ζήτημα επιβίωσης να απαιτήσουμε, με την οργάνωση μας στα σωματεία μας, άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό χαιρετίζουμε την κινητοποίηση του Δήμου Πάτρας κατά της ανεργίας και της φτώχειας και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά. Όλοι την Κυριακή 25 Ιούνη στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρίου. Διεκδικούμε: Έργα ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, λαϊκή κατοικία με ευθύνη του κράτους, ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αιγιάλεια, κατασκευή δημόσιων παιδικών σταθμών. Μέτρα ανακούφισης των ανέργων, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με ΣΣΕ , κοινωνική ασφάλιση, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Να χορηγείται για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος. Επιδότηση ενοικίου για όλο το διάστημα της ανεργίας. Αποκλειστικά Δημόσιους και Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς με μόνιμο και επαρκές προσωπικό. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο. Δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των τόκων.

Μαζική μετάβαση με λεωφορείο

Επίσης, όπως έχουν κάνει γνωστό μέσω ανακοινώσεών τους, στην μεθαυριανή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», η Ένωση Γυναικών Αιγίου (Μέλος της Ο.Γ.Ε.), ο Αθλητικός Σύλλογος «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου και η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Λαϊνά. Μάλιστα, θα μεταβούν μαζικά με λεωφορείο στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, καλώντας όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος. Το πούλμαν από το Αίγιο θα αναχωρήσει στις 9.00 το πρωί της Κυριακής, μπροστά από την ΔΟΥ, στην οδό Κανελλοπούλου. Τηλ. επικοινωνίας: 6978387692.

Οδηγίες από την Οργανωτική Επιτροπή

Εν τω μεταξύ, η Οργανωτική Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από τον δήμο Πατρέων, τα Σωματεία και τους Φορείς, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για την οργάνωση της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης, την Κυριακή 25 Ιούνη, στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα», συζήτησε για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιτυχία της πορείας και συνολικά της κινητοποίησης, όπως και τα ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή συμμετοχή όσων θα πάρουν μέρος.

Η Οργανωτική Επιτροπή, επισημαίνει: ΄΄Το πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και η πρόληψη κάθε ανεπιθύμητου συμβάντος που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά μας. Αν δεν είμαστε βέβαιοι ότι αντέχουμε να περπατήσουμε όλη την διαδρομή (περίπου 15 χιλιόμετρα), συμμετέχουμε στην απόσταση που είναι στις δυνατότητές μας ή βρισκόμαστε απ’ ευθείας στη γέφυρα. Όπου αισθανόμαστε κούραση ή δυσφορία ζητάμε την βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής. Όποιο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζουμε, ειδοποιούμε για βοήθεια τους γιατρούς μας. Αν υπάρχουν γνωστά προβλήματα υγείας (υπέρταση, διαβήτης καρδιοπάθειες κ.λπ.), ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του γιατρού μας ή τον συμβουλευόμαστε πριν από την έναρξη της πορείας. Ξεκινάμε την πορεία ξεκούραστα και μετά από ένα καλό πρωινό. Ο καιρός είναι ζεστός με ηλιοφάνεια. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι επιβλαβής. Φοράμε ΚΑΠΕΛΟ, ανοιχτόχρωμα ελαφρά και άνετα ρούχα. Προσοχή στα παπούτσια να είναι άνετα στο περπάτημα και να είναι δοκιμασμένα. Αποφεύγουμε ολοκαίνουργια, αφόρετα υποδήματα. Φοράμε κάλτσες. Φοράμε γυαλιά ηλίου. Χρήση αντηλιακού στα ακάλυπτα μέρη του σώματος. Συχνή ενυδάτωση, κυρίως με δροσερό νερό. Αποφυγή αλκοολούχων ποτών. Κατανάλωση ελαφράς τροφής (μπάρα δημητριακών – τοστ – μπανάνα κ.λ.π.) κατά την πορεία. Έχουμε μαζί μας τα προγραμματισμένα φάρμακά μας ή αυτά που μας έχει συστήσει ο γιατρός μας σε περίπτωση ανάγκης. Αν έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά να είναι πάντα κάτω από την επίβλεψή μας και την φροντίδα μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr