background img
banner
banner

Μπήκαν οι βάσεις για την συνέχεια…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΛΛΑ ΑΚΡΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΙΟΥ!

Μια μεγάλη… αγκαλιά αποτελεί αυτούς τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αιγίου, προσφέροντας σε 18 εφήβους της περιοχής με ειδικές δεξιότητες, στιγμές μάθησης και δημιουργίας και δίνοντάς τους την ευκαιρία να… μεγαλουργήσουν στα εργαστήρια του σχολείου και εκτός αυτών! Χθες, στις εγκαταστάσεις τού Εργαστηρίου στο τέρμα Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης τής σχολικής χρονιάς, με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με περισσότερο κέφι και δημιουργική διάθεση!

Ήταν μία όμορφη εκδήλωση που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την σύντομη αλλά δημιουργική χρονιά, μέσα στην οποία μπήκαν οι βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στα παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Μαθητές, καθηγητές, γονείς και φίλοι του Εργαστηρίου, βρέθηκαν στο αίθριο του προαυλίου, εκεί όπου ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Σπηλιόπουλος προσφέρθηκε εθελοντικά να πλαισιώσει μουσικά την γιορτή, συνοδεύοντας με την κιθάρα του, τους μαθητές που τραγουδούσαν και χόρευαν! Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Θόδωρος Στεφανίδης και μέλη του Δ.Σ., ενώ όλοι καταχειροκρότησαν τα παιδιά για το κέφι και την όρεξή τους. Επίσης, οι προσκεκλημένοι τού διευθυντή του σχολείου κ. Μαράντη, θαύμασαν τα αποτελέσματα της δημιουργικής ενασχόλησης των παιδιών, που, με πολύ μεράκι, δημιούργησαν, μέσω των εργαστηρίων κηπουρικής, τους δικούς τους κήπους σε δύο μεριές, στο προαύλιο του σχολείου. Στον έναν δεσπόζουν λουλούδια και στον άλλο λαχανικά!

Μάλιστα, σε αίθουσα του σχολείου, μέσω σλάιτς προβλήθηκαν εικόνες και βίντεο από τις δημιουργικές στιγμές των παιδιών στο Εργαστήριο, ενθουσιάζοντας τους παριστάμενους. Όπως έκανε γνωστό στο “protionline.gr” ο κ. Μαράντης, ερωτηθείς σχετικά, οι εγγεγραμμένοι μαθητές τού σχολείου είναι 18, ενώ οι τακτικοί είναι 15. Από τον Σεπτέμβριο όμως στις τάξεις του θα ενταχθούν άλλοι τέσσερις μαθητές. Επίσης, το Εργαστήριο έχει 16 εκπαιδευτικούς, οι περισσότεροι με πλήρες ωράριο και κάποιοι επικουρικοί. ΄΄Ήταν μία δημιουργική χρονιά που φτάνει στο τέλος της. Ευελπιστούμε από τον Σεπτέμβριο να έχουμε πιο πολλά εργαστήρια, προσφέροντας στους μαθητές περισσότερες δημιουργικές στιγμές΄΄, ανέφερε ακόμη ο κ. Μαράντης.

Όπως αναφέρθηκε στο εισαγωγικό σημείωμα μαθητών και εκπαιδευτικών, ΄΄το σχολείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί αθόρυβα αλλά ουσιαστικά. Δώσαμε όλοι μας τον καλύτερό μας εαυτό, μαθητές και εκπαιδευτικοί… Διαβάσαμε, ζωγραφίσαμε, διασκεδάσαμε… Λειτουργήσαμε τα εργαστήρια κηπουρικής, πληροφορικής και Αυτόνομης Διαβίωσης. Στην αίθουσα Αυτόνομης Διαβίωσης φτιάξαμε κουλουράκια, τυροπιτάκια και σήμερα φαγητά!΄΄.

Αμέσως μετά, ακολούθησε πλούσιο μπουφέ με κεράσματα που ετοιμάστηκαν με πολλή αγάπη, από καθηγητές και παιδιά!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr