background img
banner
banner

Συναντήσεις με επιχειρήσεις της περιοχής

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Η μνημονιακή… κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και η καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ωθούν το Εργατικό Κέντρο Αιγίου να εντείνει τη δράση του για την υπεράσπισή τους. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Ε.Κ.Α. ξεκίνησε ήδη έναν κύκλο συναντήσεων με τους υπευθύνους εταιρειών και επιχειρήσεων της Αιγιάλειας, θέτοντας τα θέματα που απασχολούν το εργατικό τους δυναμικό και ευρύτερα τους εργαζόμενους της περιοχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, χθες ο πρόεδρος του Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, είχε μία ουσιαστική συνάντηση με τον διευθυντή των σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στο Αίγιο, που απασχολούν μεγάλο αριθμό προσωπικού. Όπως μετέφερε σto “protionline.gr”, ΄΄συζητήσαμε το θέμα της επένδυσης «Σκλαβενίτη» στο Αίγιο αλλά και σε όλη τη χώρα με την αγορά των σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» και τονίσαμε πως αυτό αποτέλεσε μία «ανάσα» για τους εργαζόμενους των καταστημάτων αυτών στην περιοχή. Επισημάναμε πως αυτή η επιχειρηματική κίνηση ήτα προς όφελος των εργαζομένων που βρίσκονταν σε κατάσταση μεγάλης ανασφάλειας για το εργασιακό τους μέλλον, ενώ μιλήσαμε και για τις αυξήσεις για την εξομοίωση μισθών με τα υπόλοιπα καταστήματα «Σκλαβενίτης»΄΄. ΄΄Η απόφαση της εν λόγω εταιρείας να κρατήσει όλους τους εργαζόμενους της «Μαρινόπουλος» ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Θα ήταν μεγάλο πλήγμα εάν κάποιοι από τους 12.000 εργαζόμενους πανελλαδικά, περνούσαν στην ανεργία. Επίσης, αναφερθήκαμε και στην πολιτική της συγκεκριμένης εταιρείας που είναι ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων΄΄, επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α., συμπληρώνοντας πως ΄΄από τη στιγμή που στηρίζει το αίτημά μας για μη λειτουργία την Κυριακή, οφείλουμε κι εμείς να τη στηρίξουμε΄΄.

Να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις της διοίκησης του Ε.Κ.Α. με τους διευθυντές των επιχειρήσεων της περιοχής θα συνεχιστούν.

Ζητείται επάνδρωση της Επιθεώρησης Εργασίας

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για την λήψη μέτρων στα εργοτάξια, με αφορμή και τα σοβαρά και θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν συμβεί στα μεγάλα οδικά έργα. Παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις, το αίτημα του Ε.Κ.Α. για συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δεν βρήκε ανταπόκριση. Το Εργατικό Κέντρο ζητά ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, μετά και την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Πάτρα, απ’ όπου διεφάνη πως χρήζει επιπλέον επάνδρωσης, δεδομένου ότι με το υπάρχον προσωπικό (6 άτομα απαρτίζουν τα συνεργεία ελέγχων), δεν μπορεί να καλυφθεί μία τόσο μεγάλη περιφέρεια.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr