background img
banner
banner

Σχέδιο για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ενέκρινε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Έναν ολοκληρωμένο και στρατηγικό σχεδιασμό σχετικά με την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές, διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό, ο οποίος απαντά στις πραγματικές ανάγκες που έχει η περιοχή μας και λαμβάνει υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση με τις τυχόν αδυναμίες που έχει κάθε φορέας και οργανισμός, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, εγκρίθηκε η εισήγηση της επικαιροποίησης του «Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών για το έτος 2017» στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Όλος ο σχεδιασμός μας βασίζεται στη στενή συνεργασία της Περιφέρειάς μας με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με τους Δήμους, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που κάθε χρονιά, σε κάθε ανάγκη συμβάλλουν τα μέγιστα για να μειωθεί κάθε κίνδυνος για τους συμπολίτες μας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στο πάγιο αίτημα της Περιφέρειας για την ύπαρξη πυροσβεστικών αεροσκαφών Πετζετέλ (PZL), στο Αγρίνιο, που βρίσκεται στο κέντρο του νομού, αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ώστε να μην δημιουργείται οποιαδήποτε καθυστέρηση παρέμβασης σε τυχόν δασικές πυρκαγιές.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος επεσήμανε πως χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη όσον αφορά στην έγκαιρη χρηματοδότηση για αντιπυρικά έργα, για καθαρισμούς δρόμων ώστε να διευκολύνεται και η δουλειά των πυροσβεστών όταν χρειαστεί, συμπληρώνοντας πως η Περιφέρεια διεκδικεί πόρους για να μπορεί να προφυλάσσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή τόνισε πως αποτελεί πάγιο αίτημα το ελικόπτερο Erickson να βρίσκεται μόνιμα στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και ζητά να εγκατασταθεί άμεσα, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα λόγω της έλλειψης εναέριων μέσων στην περιοχή, αφού η Ηλεία αποτελεί το πιο επικίνδυνο σημείο σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της σύστασης χλωρίδας και πανίδας.

Ήδη, να σημειωθεί, πως έχει συγκληθεί και συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, που εστίασαν στις προετοιμασίες που πρέπει έγκαιρα να γίνουν λόγω της αντιπυρικής περιόδου.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνεδρίαση, εκτός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, έλαβαν μέρος επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς επίσης και οι Κώστας Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Δημήτρης Δριβίλας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, Παναγιώτης Μπράμος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νίκος Μπαλαμπάνης, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Μητρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Λύτρας, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος.

Επίσης συμμετείχαν, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Γυφτάκης, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας, κ.α.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr