background img
banner
banner

Μια «Αγκαλιά» γεμάτη ελπίδα!

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ – ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Δ.Α.Π. –ΜΕΑ ΑΙΓΙΟΥ

Όταν η δύναμη των παιδιών με ειδικές δεξιότητες συνδυάζεται με το μεράκι των δασκάλων τους και την στήριξη των γονιών τους, τότε το αποτέλεσμα μόνο… αγγελικά πλασμένο θα μπορούσε να είναι… Η μουσικοθεατρική παράσταση «Η Μουσική των Αγγέλων» που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ) «Αγκαλιά» του δήμου Αιγαλείας, ήταν ένα αντιπροσωπευτικό και καθ’ όλα ελπιδοφόρο δείγμα, της σπάνιας δουλειάς που γίνεται στο Κέντρο, που με την λειτουργία του ήρθε να αναβαθμίσει την κοινωνία μας, αλλά και όλους εμάς…

Το προαύλιο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγίου στο οποίο στεγάζεται το Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, γέμισε από χαρούμενα πρόσωπα που περίμεναν με ανυπομονησία να δουν τα παιδιά να ξετυλίγουν το ταλέντο τους στην υποκριτική και το τραγούδι. Και οι προσδοκίες δικαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Έπαιξαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, πήραν τίτλους και δώρα και απέδειξαν ότι η διαφορετικότητα μπορεί να γίνει προτέρημα, προφέροντας απλόχερα δύναμη ζωής και αγάπη. Πολλή αγάπη!

«Ψυχή» της παράστασης, η υπεύθυνη του Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ Πλουσία Νικολάου που παρουσίασε την εκδήλωση, έγραψε το έργο, μίλησε γι’ αυτό, έπαιξε, αναφέρθηκε στην λειτουργία του Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ και στους υποστηρικτές του και προσέφερε τους καρπούς των δραστηριοτήτων του, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τα υπόλοιπα δύο άτομα που στελεχώνουν το Κέντρο, Μυρσίνη Αθανασίου και Γιώργο Σωτηρόπουλο οι οποίοι επίσης έπαιξαν μαζί με τα παιδιά, όπως και τους γονείς που συμμετείχαν στο θεατρικό με δύο κυρίες της μουσικής στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Την Μαρία Πεττεμερίδου και την Κωνσταντίνα Καραβά! Διότι, μπορεί να υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής (στην περίπτωση του θεατρικού υπήρχαν δύο) όμως η «Μουσική των Αγγέλων» είναι μία και μοναδική. Είναι αυτή που μιλά απευθείας στις καρδιές των ανθρώπων!

΄΄Περάσαμε μία χρονιά πάρα πολύ ωραία, συστεγαζόμαστε με το Ειδικό Σχολείο, είχαμε μία άψογη συνεργασία, είχαμε βέβαια και πολύ σημαντικούς βοηθούς΄΄, επισήμανε η κ. Νικολάου στην αρχή της παράστασης, προσθέτοντας: ΄΄Έγραψα το θεατρικό, με ενέπνευσαν τα παιδιά μετά την χριστουγεννιάτικη παράσταση και ήθελα να αποδείξω ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Θέλουμε να μας στηρίζετε΄΄.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, συνεχάρη την κ. Νικολάου και τους συνεργάτες της για το έργο και για την αγάπη που προσφέρουν στα παιδιά, λέγοντας πως ΄΄έχει αποδειχθεί ότι όταν προσφέρεις αγάπη, την εισπράττεις κιόλας΄΄. ΄΄Σαν δήμος κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια και με τα ΚΔΑΠ που δημιουργήσαμε αλλά και με το ΕΕΕΕΚ, επιτυχίες που οφείλονται πρωτίστως στην κ. Ψυχράμη΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος, τονίζοντας ότι ΄΄όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κοινωνία. Τα παιδιά ΜΕΑ δεν αποτελούν κάτι διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους δημότες. Ο δήμος θα είναι πάντα κοντά τους΄΄.

Στο σημείο εκείνο η κ. Νικολάου προσέφερε στον δήμαρχο έναν βασιλικό, καθώς και ένα πανέρι με τα λαχανικά που προέρχονται από τον λαχανόκηπο που επιμελήθηκαν τα ίδια τα παιδιά!

Η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τα Κ.Δ.Α.Π.

Από την πλευρά της, η κ. Ψυχράμη αναφερόμενη στην δημιουργία των Κ.Δ.Α.Π. είπε: ΄΄Χρειάστηκε να ξεπεράσουμε και τα ανθρώπινα προβλήματα που ήταν πιο δύσκολα από την γραφειοκρατία. Αλλά είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας πω ότι ενώ πέρυσι είχαμε περίπου 30 παιδιά και 12 στο ΚΔΑΠ –ΜΕΑ, οι φετινές εγγραφές μέχρι στιγμής, ξεπερνούν τις 80. Αυτό δείχνει ότι η τοπική κοινωνία αγκάλιασε τον θεσμό γιατί δημιουργήθηκε για να στηρίξει τα παιδιά και την οικογένεια. Το απόγευμα, μετά το σχολειό να μπορούν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, να περάσουν τον χρόνο τους δημιουργικά, όμορφα και με αγάπη. Και μεταξύ τους και με τους δασκάλους τους΄΄. Επισήμανε ακόμη πως η ιδέα των ΚΔΑΠ υλοποιήθηκε από το Νομικό Πρόσωπο του δήμου επί προεδρίας Περικλή Παπαγιαννακόπουλου και συνεχίζεται φέτος από τον πρόεδρο Χρήστο Σπηλιωτόπουλο. ΄΄Να είσαστε καλά, να χαίρεστε τα παιδιά σας, να έχετε υγεία για να μπορείτε να αντέχετε τις δυσκολίες΄΄, κατέληξε η αντιδήμαρχος.

 

Ακολούθησε η επίδοση δώρων από άλλους δύο φίλους του Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ τους Βασίλη και Στέλλα Γιαννίκου. Επίσης, η κ. Νικολάου ευχαρίστησε το ανθοπωλείο «Ορχιδέα» για την προσφορά των λουλουδιών, καθώς και τον Μένιο Κουτρόπουλο γιατί βρίσκεται δίπλα στο Κέντρο με διαρκή προσφορά. Επίσης, ευχαριστίες εξέφρασε προς όλους τους γονείς και κυρίως προς τον Σπύρο Σπυρόπουλο που προσφέρει διαρκώς και βοηθά αφιλοκερδώς το Κέντρο.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώτα Γκρέμου, εκ μέρους του ΝΠΔΔ του δήμου ο Γιώργος Ρούσσος, η διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Γιώτα Ντούκα, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης Μαρία Σιταρά, πλήθος γονιών και παιδιών που καταχειροκρότησαν την εκδήλωση!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr