background img
banner
banner

Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου

Σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας, ώστε να συσταθούν νέες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας. Μάλιστα, επειδή μέχρι την 31η Ιουλίου, ο δήμος θα πρέπει να υποβάλλει προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την σχετική απόφαση, συνεδρίασε σήμερα για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Είχε προηγηθεί απόφαση από Οικονομική καθώς και Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ μέσω του νέου Ο.Ε.Υ. θα συσταθούν καινούριες οργανικές θέσεις για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών του δήμου.

Με τον Οργανισµό Εσωτερικής Υπηρεσίας καθορίζονται η εσωτερική διάρθρωση των υπηρεσιών σε Γενικές ∆ιευθύνσεις, ∆ιευθύνσεις, Τµήµατα Αυτοτελή Τµήµατα και Αυτοτελή Γραφεία, οι αρµοδιότητες τους και οι θέσεις κατά κατηγορίες και κλάδους προσωπικού. Επίσης, ορίζονται οι κλάδοι ΠΕ, ΤΕ και ∆Ε των οποίων οι υπάλληλοι κρίνονται για την κατάληψη θέσεων προϊσταµένων των κατά περίπτωση οργανικών µονάδων, ανάλογα µε την ειδικότητα του κλάδου και το αντικείµενο των συγκεκριµένων οργανικών µονάδων. Με απόφαση του ∆ηµοτικού ή Κοινοτικού ή ∆ιοικητικού Συµβουλίου ψηφίζονται οι Οργανισµοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ∆ήµων, Κοινοτή των, ∆ηµοτικών και Κοινοτικών Νοµικών Προσώπων ∆ηµοσίου ∆ικαίου, Ιδρυµάτων και Συνδέσµων ∆ήµων και ∆ήµων και Κοινοτήτων, αντίστοιχα.

Η απόφαση εγκρίνεται µε πράξη του Γενικού Γραµµατέα Περιφέρειας ύστερα από γνώµη του οικείου Υπηρεσιακού Συµβουλίου, η οποία δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Η σύσταση θέσεων προσωπικού µε τους Οργανισµούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Ο.Τ.Α. γίνεται µετά από εκτίµηση των υπηρεσιακών αναγκών και µε την προϋπόθεση ότι για τη σύσταση κάθε νέας οργανικής θέσης θα πρέπει ο µέσος όρος των τακτικών εσόδων των δύο τελευταίων ετών να είναι διπλάσιος του ποσού στο οποίο ανέρχεται η ετήσια δαπάνη του βασικού µισθού του καταληκτικού κλιµακίου των προτεινόµενων νέων θέσεων πολλαπλασιαζόµενης της δαπάνης αυτής επί δύο.

Ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με ειδική διαδικασία, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας Ο.Τ.Α. ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι 24 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι οι συμβασιούχοι του δήμου Αιγιαλείας έχουν πολλές πιθανότητες να προσληφθούν.

Προτείνεται η σύσταση 21 νέων οργανικών θέσεων

Σημειώνεται ότι κατόπιν εκτίμησης της Διεύθυνσης Καθαριότητας προκύπτει ότι στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Αιγιαλείας ο οποίος ψηφίστηκε το 2011, οι ήδη προβλεπόμενες θέσεις (ακόµη και αν πληρωθούν) δεν επαρκούν για την κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών. Για το λόγο αυτό προτείνεται η σύσταση 21 νέων οργανικών θέσεων μόνιμων υπαλλήλων στο τμήμα καθαριότητας κατηγορίας ΔΕ. Συγκεκριμένα, 6 Οδηγών Αυτοκινήτων/ Απορριμματοφόρων, 1 Χειριστή Μηχανημάτων Έργων και 14 ΥΠ Εργατών Καθαριότητας.

Με απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής του δήμου, βεβαιώθηκε ότι η ετήσια δαπάνη του βασικού µισθού του καταληκτικού κλιµακίου των νέων προτεινόµενων θέσεων της υπηρεσίας καθαριότητας ύψους 459.758,04 €, καλύπτεται από τις εγγεγραµµένες στον προϋπολογισµό πιστώσεις που αφορούν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Τέλος, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή, αναμένεται να γίνει διαπίστωση συνδρομής προϋποθέσεων για την απασχόληση προσωπικού καθαριότητας στο Δήμο Αιγιαλείας μέχρι την κατάρτιση προσωρινών πινάκων διοριστέων για την πλήρωση οργανικών θέσεων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr