background img
banner
banner

Έκαιγαν λάστιχα μέσα στον καύσωνα | ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο δυνατός μαΐστρος έδωσαν τη χαριστική βολή το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουλίου, σε έξι κοντέινερ του Τριαντείου που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε, γύρω στις 14:20 το μεσημέρι από κοντέινερ προς την πλευρά της Κουλούρας, πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και στα διπλανά κοντέινερ. Τέσσερα από αυτά ήταν ακατοίκητα, περιείχαν όμως οικοσυσκευές, ενώ σε δύο από αυτά διέμεναν μία τετραμελής οικογένεια και ένας ηλικιωμένος άντρας. Ευτυχώς, είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Πυκνός καπνός γέμισε την περιοχή με αποτέλεσμα την δύσκολη πρόσβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου που έφτασε στο σημείο με επτά οχήματα και δεκατρείς πυροσβέστες.
Εντωμεταξύ οι κάτοικοι μέσα σε πανικό προσπαθούσαν να περιορίσουν την φωτιά με κίνδυνο τη ζωή τους, ενώ αυτοί που διέμεναν στη Ράχη Διαμαντή, με λάστιχα κατάβρεχαν από ψηλά για να εμποδίσουν την πυρκαγιά να εξαπλωθεί.

Στο σημείο και η ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα αλλά πολλές κολόνες ρεύματος είχαν ήδη αρπάξει φωτιά, στο σημείο και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Θανάσης Παναγόπουλος με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Φιλιππάτο. Ο Δήμαρχος φορώντας την αντιασφυξιογόνα μάσκα, που τον έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, επιχείρησε μαζί με τους πυροσβέστες δίνοντας οδηγίες.

Ώρα 16:00 η φωτιά έχει σβήσει αλλά καπνοί συνεχίζουν ν’ αναδύονται, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος που ήταν παρών από την πρώτη στιγμή συντονίζει την ομάδα, υδροφόρες της ΔΕΥΑ πάνε και έρχονται και οι κάτοικοι που διαμένουν στα κοντέινερ είναι αναστατωμένοι. Να σημειωθεί, ότι τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, από τον έντονο καπνό. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2015 με απολογισμό ένα καμένο κοντέινερ, σήμερα έξι και δύο παρατημένα αυτοκίνητα, αύριο τι; Ο κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές είναι πλέον ορατός στο Τριάντειο.

Για το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά διενεργεί έρευνα το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που έμεινε στο χώρο μέχρι το βράδυ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως κάποιοι έκαιγαν λάστιχα μέσα στον καύσωνα, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η φωτιά και να πιάσει το διπλανό κοντέινερ.

Έγιναν προσπάθειες να φύγουν τα κοντέινερ αλλά…

Ο Δήμαρχος, Θανάσης Παναγόπουλος, παρουσιάστηκε οργισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στο Τριάντειο. Δύο φορές απέστειλε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για να πάρει τα κοντέινερ αφού του ανήκουν αλλά μάταια, απάντηση δεν ήρθε ποτέ. Πρότεινε στις 24 οικογένειες που ζουν νόμιμα εκεί, δηλαδή έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Κοινωνική Πρόνοια, να τους πληρώσει ο Δήμος για 5 χρόνια ενοίκιο σε διαμέρισμα, αλλά δε δέχτηκαν. Άλλες πενήντα οικογένειες ζουν εκεί χωρίς να έχουν επικοινωνήσει με τη Πρόνοια αλλά για να φύγουν, δεν ζητούν ενοίκιο, αλλά δικά τους σπίτια.

Πριν πέντε μήνες η Δημοτική Αρχή αποφάσισε με Εισαγγελική παρέμβαση ν’ αδειάσει το Τριάντειο αλλά το θέμα δεν προχώρησε, η ΔΕΥΑ έκοψε το νερό σε όσους δεν είχαν δηλωμένη παροχή και έκοψε πρόστιμα, αλλά μάταια. Τώρα το θέμα με αφορμή την χθεσινή πυρκαγιά έρχεται πάλι στο προσκήνιο, ο Δήμαρχος είναι αποφασισμένος να τελειώνει με το Τριάντειο και θα φέρει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Το θέμα όμως δεν λύνεται τόσο εύκολα γιατί αν ήταν έτσι θα το είχαν λύσει και οι προηγούμενοι, αφού τα κοντέινερ εγκαταστάθηκαν εκεί το καλοκαίρι του 1995 με το μεγάλο σεισμό. Το οικόπεδο δεν ανήκει στο Δήμο αλλά στο Τριάντειο Ίδρυμα και τα κοντέινερ στο υπουργείο Εσωτερικών, επίσης οι κυβερνήσεις κωφεύουν γιατί θέλουν να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο, όμως η παραμονή ανθρώπων εκεί έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Κάποιοι εκμεταλλεύονται το καθεστώς που επικρατεί, βάζοντας σε κίνδυνο και τους άλλους, έτσι έχει δημιουργηθεί ένα γκέτο, μια παραγκούπολη μέσα στη πόλη.
Την επόμενη φορά ίσως τα πράγματα να είναι χειρότερα γι’ αυτό Δημοτική Αρχή και κάτοικοι πρέπει να ελευθερώσουν το χώρο άμεσα, πριν είναι αργά.

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr