background img
banner
banner

Συνεχίζεται η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Δυτική Ελλάδα

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΙΟΥΝΙΟ

Αισθητά μειωμένος είναι ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τον μήνα Ιούνιο, ενώ λιγότερες είναι και οι ανθρώπινες απώλειες και οι τραυματισμοί στα τροχαία, σε σύγκριση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος σημειώθηκαν 45 τροχαία ατυχήματα ενώ πέρυσι 51.

Ως γνωστόν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης. Σε ό,τι αφορά τον μήνα Ιούνιο έτους 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σημειώθηκαν συνολικά 45 τροχαία ατυχήματα έναντι 51 που είχαν συμβεί τον Ιούνιο του 2016. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 3 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 7 τον Ιούνιο του 2016. 8 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 6 τον Ιούνιο του 2016. 34 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 38 τον Ιούνιο του 2016.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών καταγράφηκαν συνολικά 63 παθόντες έναντι 80 τον Ιούνιο του 2016. Ειδικότερα καταγράφηκαν: 3 νεκροί έναντι 7 τον Ιούνιο του 2016. 8 σοβαρά τραυματίες έναντι 7 τον Ιούνιο του 2016. 52 ελαφρά τραυματίες έναντι 66 τον Ιούνιο του 2016.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Υπερβολική ταχύτητα, Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Παραβίαση προτεραιότητας, Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr