background img
banner
banner

Ναι στην ανάπλαση αλλά υπό προϋποθέσεις

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Μήνας ραστώνης ο Αύγουστος, ωστόσο στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας, μόνο αδρανείς δεν έμειναν. Οι εξελίξεις των ημερών για θέματα που απασχολούν τα μέλη του, τρέχουν, γεγονός που ανάγκασε τον Σύλλογο να προχωρήσει ακόμη και σε γενική συνέλευση των μελών του μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να προλάβει τα γεγονότα. Ένα από τα θέματα που απασχολεί τον Σύλλογο, είναι το θέμα της προωθούμενης ανάπλασης του κέντρου της πόλης που αφορά άμεσα τα καταστήματα.

Τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αφορούν τις παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης προβληματίζουν τον Σύλλογο, με τα μέλη του να τάσσονται υπέρ την ανάπλασης, αλλά εφόσον ληφθούν υπόψη κάποιες προϋποθέσεις.

Εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης

Ο Σύλλογος προχώρησε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του την Τετάρτη 9 Αυγούστου, εκεί όπου, ο εμπορικός κόσμος ψήφισε ομόφωνα ότι πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε εργασία, πρέπει να τεθούν υποχρεωτικά σε πλήρη χρήση τα υφιστάμενα πάρκινγκ, αφενός στην οδό Ανδρέου Λόντου (ιδιοκτησία πρώην Εμπορικής Τράπεζας) και αφετέρου στην οδό Καποδιστρίου το πάρκινγκ του ΟΤΕ.

Επιπλέον, στην γενική συνέλευση ψηφίστηκε ομόφωνα υποχρεωτικά να γίνει πρόβλεψη στα σχέδια για υπόγειο ή υπέργειο πάρκινγκ: α) στα Ψηλά Αλώνια ή και β) στην Πλατεία Αγ.Λαύρας ή και γ) στο πάρκινγκ της οδού Ταξιαρχών. Ομόφωνα ψηφίστηκε ακόμη αναβάθμιση των υφιστάμενων δημοτικών πάρκινγκ με διαγραμμίσεις, αρίθμηση θέσεων οχημάτων, παρουσία φύλακα (προτάθηκε και χαμηλή χρέωση ενδεικτικού ποσού 1 ευρώ για να καλύπτονται τα έξοδα), αλλά και έξυπνες ενημερωτικές ηλεκτρονικές πινακίδες σε σημεία του κέντρου της πόλης, που θα καθοδηγούν τους οδηγούς στα ελεύθερα πάρκινγκ.

Δρομολόγηση μίνι μπας

Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε να προταθεί μεγάλο πάρκινγκ στο λιμάνι του Αιγίου (ή οποιονδήποτε άλλο μεγάλο φυλασσόμενο χώρο στις πύλες εισόδου της πόλης) και σύνδεση με το κέντρο με δωρεάν μεταφορά με mini-bus ανά δεκαπεντάλεπτο.

Να μην κοπεί η κυκλοφορία κατά την διάρκεια των εργασιών

Ένα άλλο θέμα που προβληματίζει είναι κατά την διάρκεια των εργασιών να μην κοπεί η κυκλοφορία, δεδομένου ότι στο παρελθόν κατά την εκτέλεση των εργασιών στα άλλα τμήματα της ανάπλασης, τα καταστήματα υπέστησαν σημαντική πτώση των τζίρων τους. Ψηφίστηκε, έτσι, ομόφωνα σε καμία περίοδο των έργων επί της Κλεομένους Οικονόμου να μην διακοπεί η κυκλοφορία στην Μητροπόλεως. Βασικό για τους εμπόρους είναι να υπάρξει αυστηρότατη τήρηση του χρονοδιαγράμματος των έργων, ώστε να μην αναγκασθούν οι παρόδιες επιχειρήσεις να απέχουν από τις εργασίες τους επί μακρόν, αδικαιολόγητα και παρά τον νόμο.

Να μην πεζοδρομηθεί η Ερμού

Επίσης, οι έμποροι τάχθηκαν ενάντια στην πεζοδρόμηση της οδού Ερμού. Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε ομόφωνα να μην χαρακτηριστεί πεζόδρομος η οδός Ερμού αλλά να χαρακτηριστεί σαν τις οδούς Κλ. Οικονόμου -Μητροπόλεως ήπιας κυκλοφορίας μέχρι το τέλος της οδού στην πλατεία Συμπολιτείας. Επιπλέον, προτάθηκε το Minibus να συμπεριλάβει στο δρομολόγιό του στο κέντρο της πόλης και την σύνδεσή του με την Αγ. Άννα.

Στην συνέλευση των εμπόρων ψηφίστηκε ομόφωνα και προτείνεται τα ταξί να κάνουν στάθμευση στο κάτω μέρος της πλατείας για λόγους ομοιομορφίας και καλαισθησίας. Τέλος, ψηφίστηκε ομόφωνα να ορισθεί εκπρόσωπος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας τόσο κατά την διάρκεια των έργων όσο και κατά την λήψη οποιασδήποτε απόφασης για αυτό το θέμα, ο οποίος θα ασκεί την δέουσα κατά νόμον επίβλεψη, ώστε το σύνολο των εμπόρων να δύνανται να ασκήσουν εγκαίρως παν νόμιμο δικαίωμά τους…

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ενημέρωσε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην γενική συνέλευση, ζητώντας να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των εμπόρων, προτού προχωρήσουν στην υποβολή προς χρηματοδότηση, του τελικού σχεδίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr