background img
banner
banner

Μια ξεχωριστή δεξίωση στη βίλα Παντελεημονίδη

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΘΙΟ

Το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Κράθιο, με τη Θεία Λειτουργία, παρουσία πλήθους πιστών. Στο μεταξύ, το προηγούμενο βράδυ τηρήθηκε η παράδοση με την περιφορά της εικόνας από τον παλαιό Ναό στον καινούριο, παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιάλειας.

Μετά το τέλος της κυριακάτικης λειτουργίας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνας κ. Αθανασίου, ο ιερέας της ενορίας π. Νικόλαος Μεντζελίδης παρέθεσε γεύμα στη βίλα Παντελεημονίδη, χορηγία της οικοδέσποινας κ. Ελένης Παντελεημονίδη. Εκλεκτοί προσκλεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη ζεστή φιλοξενία της οικοδέσποινας και τον ιδιαίτερο μπουφέ που είχε ετοιμάσει.

Η ιστορική βίλα 550 τμ στην παραλία του Κραθίου, κτίστηκε το 1960 και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή, βρίσκεται σε οικόπεδο περίπου 2000 τμ, γεμάτο από τις μυρωδιές των λουλουδιών που ανθίζουν στον κήπο. Μια ιδιαίτερη ποικιλία σταφυλιού που έφερε η κ. Ελένη από τη Μυτιλήνη και φύτεψε το 1970 αποτελεί φυσικό αξιοθέατο, κοσμώντας τους εξωτερικούς χώρους της βίλας, προσφέροντας στον επισκέπτη τον απαραίτητο ίσκιο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι ιερείς Χαράλαμπος Καρούζος, Δημήτρης Σιαφλάς, Δημήτριος Κάλπαινος, Παναγιώτης Δεληγιάννης και ο διάκονος π. Σάββας, το Μητροπολίτη κ.κ. Αμβρόσιο, εκπροσώπησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Χρυσόστομος Μυλωνάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Ράλλης και το μέλος της Δ.Κ. Αιγίου κ. Γιώτα Γκρέμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr