background img
banner
banner

Η Π.Ε.Σ. «κερδίζει» την αγορά της Αυστραλίας!

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «FINE FOOD 2017» ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΪ

Το «παρών» σε ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά γεγονότα του πλανήτη, την έκθεση «Fine Food 2017» ή αλλιώς την 33η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Αυστραλίας που πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ, έδωσε την περασμένη εβδομάδα η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, που συμμετείχε με δικό της περίπτερο, εκθέτοντας τα εκλεκτά προϊόντα τής Αιγιάλειας.

Τόσο η «βασίλισσα της γεύσης», η μαύρη κορινθιακή σταφίδα «Βοστίτσα» όσο και το παρθένο ελαιόλαδο «Ελίκη», παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και στην μακρινή Αυστραλία, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.

Το «Fine Food Australia» συγκεντρώνει «δυνατούς» αγοραστές και πωλητές και είναι το κορυφαίο γεγονός για την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ωκεανία. Επικεντρώνεται στις βασικές βιομηχανικές περιοχές του κλάδου αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος και θαλασσινών, φυσικών προϊόντων και εξοπλισμού, για λιανικό εμπόριο, τροφοδοσία και φιλοξενία. Η διοργάνωση πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο και εναλλάσσεται μεταξύ Σίδνεϊ και Μελβούρνης. Η «Fine Food 2017» φέτος φιλοξενήθηκε στο Σίνδεϊ από τις 11 ως τις 15 Σεπτεμβρίου με 1.000 περίπου εκθέτες από 36 χώρες και 19.682 επισκέπτες από 47 χώρες. Αυτή τη χρονιά, το «Fine Food Australia» ήταν πολύ περισσότερο από μία εμπορική έκθεση. Ήταν ένας πενταήμερος εορτασμός νέων ιδεών, καινοτομιών και τεχνικών, αποτελώντας την τέλεια ευκαιρία για τους επισκέπτες του, να δουν από πρώτο χέρι τι θα ακολουθήσει για τη βιομηχανία τροφίμων.

Μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα τής Ένωσης

Η συμμετοχή και φέτος της Π.Ε.Σ. στο μεγάλο αυτό event, σκοπό είχε να διευρύνει τον κατάλογο πελατών και των συνεργασιών της, διαδίδοντας ακόμη περισσότερο τον «μαύρο χρυσό» της Αιγιάλειας, αλλά και το φημισμένο ελαιόλαδο, στην μακρινή ήπειρο. Η εξαγωγική δραστηριότητα της Παναιγιαλείου Ενώσεως άλλωστε και το γεγονός ότι συγκεντρώνει, συσκευάζει και εξάγει τα προϊόντα τής αιγιώτικης γης σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, καθιστούν τον ρόλο της βασικό για την τοπική οικονομία, στηρίζοντας τον παραγωγό και την απασχόληση. Η Π.Ε.Σ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας μας στην σταφίδα, με σχεδόν αμιγή εξαγωγικό προσανατολισμό, κάτι που σημαίνει συνάλλαγμα για την εθνική μας οικονομία σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη…

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στo “protionline.gr” ο γενικός διευθυντής τής Παναγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών Μίλτος Σταυρόπουλος που ήταν ο επικεφαλής της αιγιώτικης αντιπροσωπείας στην Αυστραλία, ΄΄η έκθεση κρίθηκε επιτυχής καθώς υπήρξε εμπορικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας σταφίδα και λάδι. Η Αυστραλία αποτελεί για τα προϊόντα μας μια αναπτυσσόμενη αγορά. Η εμπορική μας προσπάθεια είναι διαρκής και σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να έχουμε δημιουργήσει σήμερα μεγάλες και ποιοτικές αγορές. Αγορές από τις οποίες θα εξασφαλίσουμε και φέτος την καλύτερη τιμή για τον σταφιδοπαραγωγό μας. Γι’ αυτό καλούμε τον σταδιπαραγωγό της Αιγιάλειας να εμπιστευτεί για άλλη μια χρονιά την δική του συνεταιριστική εταιρεία, την Π.Ε.Σ. και να είναι βέβαιος ότι θα βγει ο ίδιος κερδισμένος, η τοπική μας οικονομία αλλά και η κοινωνία μας, με την απασχόληση που εξασφαλίζουμε΄΄.

Επιπλέον, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης, τόνισε: ΄΄Η Ένωσή μας, η Π.Ε.Σ, ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό του σταφιδοπαραγωγού με την στήριξη του προϊόντος του, της καλλιέργειάς του, με την οικονομική στήριξη που του εξασφαλίζει όλο το έτος, αλλά και με την Ομάδα Παραγωγών για τα αγροτικά του εφόδια που παίρνει σε πολύ χαμηλή τιμή΄΄.

Δεν αγγίζουν την Π.Ε.Σ. μικροσυμφέροντα και υπόγειες μεθοδεύσεις…

Καταλήγοντας, ο κ. Σταυρόπουλος έδωσε μέσω του “protionline.gr” μία απάντηση σε όσους επιχειρούν να βλάψουν τα συμφέροντα των παραγωγών και κατ’ επέκταση της Π.Ε.Σ., σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για την παραλαβή της σταφίδας. Όπως είπε, ΄΄θέλω να καταστήσω σαφές ότι όσο και να προσπαθούν τα οικονομικά και τα τοπικά προσωπικά-μικροπολιτικά συμφέροντα κάποιων, με τις γνωστές υπόγειες μεθοδεύσεις και τους άθλιους εκφραστές τους να μας απογοητεύουν, τόσο μας πεισμώνουν. Δεν πτοούμεθα “ΚΥΡΙΟΙ”, θα απογοητευτείτε! Η Π.Ε.Σ είναι σήμερα στην κορυφή της συνεταιριστικής πυραμίδας της χώρας μας και αναπτύσσεται συνεχώς. Αυτό έχει επιτευχθεί με πολλή δουλειά. Δεν μπορείτε και δε θα σας επιτρέψουν οι παραγωγοί μας να ανακόψετε αυτή την αναπτυξιακή πορεία. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να κάνουμε το έργο μας απερίσπαστα. Το έργο αυτό που κατέστησε την Π.Ε.Σ τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας μας στη σταφίδα και κατέταξε την συνεταιριστική μας εταιρεία πρωτοπόρο στον κλάδο της και με σημαντικότατη συνεισφορά στον τόπο μας, στην οικονομία και στην απασχόληση. Αξιόλογη πορεία, παράδειγμα συνεταιριστικής εταιρείας η οποία έχει, γι’ αυτό το λόγο, επανειλημμένα αναγνωριστεί και τιμηθεί από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας΄΄.

΄΄Ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους όλοι ότι η Ένωσή μας έχει πλέον ισχυροποιηθεί πολύ και η διοίκησή της έχει τη ξεκάθαρη βούληση, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, να προστατεύσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των παραγωγών. Σας διαβεβαιώ επίσης ότι ο εμπορικός και οικονομικός απολογισμός μας και φέτος θα δώσει πολύ ηχηρές απαντήσεις, γι’ άλλη μια χρονιά, σε όλους και πρώτα απ’ όλους θα δικαιώσει την επιλογή των σταφιδοπαραγωγών να στηρίξουν τη δική τους οργάνωση, καθώς θα πάρουν από την Π.Ε.Σ την υψηλότερη τιμή στη σταφίδα΄΄, συμπλήρωσε ο γενικός διευθυντής της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr