background img
banner
banner

Περισσότερα τροχαία αυτό τον Ιούλιο

ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ

Αυξημένα ήταν φέτος τον Ιούλιο τα τροχαία ατυχήματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 55 τροχαία ατυχήματα έναντι 46 που είχαν συμβεί τον Ιούλιο του έτους 2016.

Ως γνωστόν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου του έτους 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, στη εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν: 4 θανατηφόρα ατυχήματα όσα και τον Ιούλιο του 2016, 6 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 3 τον περσινό Ιούλιο και 45 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 39 τον Ιούλιο του 2016.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 72 παθόντες έναντι 69 τον Ιούλιο του 2016. Ειδικότερα καταγράφηκαν: 4 νεκροί όσοι και τον Ιούλιο του 2016, 7 σοβαρά τραυματίες έναντι 4 τον περσινό Ιούλιο και 61 ελαφρά τραυματίες όσοι και πέρυσι.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Υπερβολική ταχύτητα, Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Παραβίαση προτεραιότητας, Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο. Ενδεικτικά, το μήνα Ιούλιο του 2017 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 236 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5772 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 284 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 4442 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 2614 για υπερβολική ταχύτητα, 460 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 498 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 108 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 88 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 41 για την παραβίαση προτεραιότητας, 91 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 218 για αντικανονικό προσπέρασμα, 29 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 121 για Κ.Τ.Ε.Ο., 107 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 67 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr