background img
banner
banner

Κλιμάκωση του αγώνα για τα διόδια

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ» ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ…

Από την γενική συνέλευση των μελών του την 1η Οκτώβρη, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» είχε συζητήσει το θέμα των υπέρογκων διοδίων, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Κυριακής στην πλατεία, αλλά και κλιμάκωση με άνοιγμα των διοδίων στις 12 Νοέμβρη στον σταθμό του Ελαιώνα…

Ο Σύλλογος ζητά κατάργηση όλων των διοδίων και ανάπτυξη για τον λαό και όχι για τους εμποροβιομηχάνους, ενώ τα μέλη του καλούνται στην συγκέντρωση της Κυριακής στην πλατεία. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν μαζική μετάβαση στην Πάτρα την ημέρα επίσκεψης του Πρωθυπουργού (30 και 31 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί μαζί με άλλους αγροτικούς συλλόγους, Ομοσπονδίες και φορείς.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, ΄΄στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε την 1/10/2017 πήραμε ομόφωνη απόφαση για δυναμική κινητοποίηση την ημέρα άφιξης του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα. Η διοίκηση του Συλλόγου έχει έρθει σε επικοινωνία και με άλλους αγροτικούς συλλόγους, Ομοσπονδίες , και φορείς ώστε από κοινού να διοργανώσουμε το συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας και να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας στην νέα αύξηση της φορολογίας των αγροτικών νοικοκυριών, τις αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων΄΄.

Αναφορικά με τα διόδια, επισημαίνει: ΄΄Η περίφημη «δίκαιη ανάπτυξη» που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια μεταφράζεται και στα υπέρογκα διόδια της Ολυμπίας Οδού που επιβαρύνουν επιπλέον τους μικρομεσαίους αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι Οδικοί Άξονες ,μετατρέπονται έτσι σε εργαλείο στα χέρια του μονοπωλιακού κεφαλαίου που δημιουργεί πιο δυσμενείς όρους παραγωγής για τους μικρομεσαίους αγρότες, αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων που είναι πολιτική της ΕΕ και της Κυβέρνησης. Παλεύουμε για σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Δίκαιο αίτημα του λαού η πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων΄΄.

Οι προτάσεις του Συλλόγου

Στην παρούσα φάση, οι προτάσεις του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου για τα διόδια, είναι: 1. Κατάργηση τώρα όλων των πλευρικών διοδίων. 2. Μείωση τώρα 50% στα κεντρικούς σταθμούς, 3. Τα εκπτωτικά κουπόνια (εκπτώσεις για τους ντόπιους κατοίκους που κινούνται μέσα στο 10ωρο) να ισχύσουν πάνω στις νέες μειωμένες τιμές. 4.Δωρεάν διέλευση των άνεργων, των πολύτεκνων και των ΑμΕΑ.

Κλείνοντας, ο Α.Σ.Α. επισημαίνει: ΄΄Καλούμε σε κινητοποιήσεις. Συγκέντρωση την Κυριακή 29/10/2017 στις 11πμ στην Πλατεία Λαύρας και κλιμάκωση με άνοιγμα των διοδίων στις 12 Νοέμβρη στο σταθμό του Ελαιώνα. Ο αγώνας συνεχίζεται…΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr